Festival 5L!VE – Een evenement waar iedereen naar toe leeft!

Op 14 april 2012 zal in Holtum de zesde editie van Festival 5L!VE plaatsvinden. Een evenement waar talentvolle bands kunnen optreden en waar een gezellige sfeer is voor jong en oud. Dit jaar zijn wederom vijf lokale bands geselecteerd om op te treden.

Ook dit jaar heeft LimburgLive als organisator van 5L!VE veel aanmeldingen binnen gekregen. Meer dan tachtig bands hebben zich in een korte periode aangemeld. Hieruit zijn vijf lokale bands geselecteerd die op 5L!VE 2012 zullen spelen.

Hector (Punck/rockband)
Hector uit Born is een jonge band maar straalt veel enthousiasme uit op het podium. Diverse malen heeft Hector zich in het verleden aangemeld en dit jaar mogen ze optreden op 5LIVE 2012. Met als grote voorbeelden Sum 41 en Alter Bridge staat de band te trappelen om het podium van 5L!VE te betreden.

The Unofficials (Blues/rockband)
De band The Unofficials uit Geleen heeft al veel podiumervaring. Als winnaar van Podiumvrees mochten ze op Mama’s Pride spelen en afgelopen februari hebben ze een wildcard gewonnen bij Popsport. Zondag 18 maart jl. zijn ze derde geworden bij de Limburgse Kunstbende.

Shelter Four (Pop/rockband)
Shelter Four uit Sittard speelt voor de tweede maal op 5L!VE. Afgelopen jaar heeft deze band vaak opgetreden, waardoor zij zich sterk heeft ontwikkeld met een mooie EP als resultaat. Shelter Four heeft een erg toegankelijke sound met pakkende melodieën en zal de voetjes van de vloer krijgen.

Rangoon (Party/coverband)
Uit Grevenbicht komt de party & coverband Rangoon. Na hun oprichting in 2009 hebben ze al diverse malen opgetreden. Met een gevarieerd repertoire met nummers van Bryan Adams tot Adele zullen ze de zaal laten swingen, rocken en dansen.

Generate (Symphonic Pop/rockband)
De band Generate uit Buchten probeert een unieke sound te creëren. Zelf noemt de band het Symphonic Pop Rock. Deze band neemt veel ervaring mee omdat ze een lange historie hebben. Op 17 maart 2012 presenteerden zij hun tweede CD in een bomvol poppodium Fenix in Sittard.

De voorverkoop van 5L!VE is vanaf 1 maart gestart. Kaarten zijn te koop bij Sigarenspeciaalzaak Lumens, dorpstraat 69 te Buchten. Voor meer informatie over 5L!VE kunt u kijken op www.limburglive.nl. Deuren van de zaal openen om 20:30, aanvang concert is om 21:00.

Dit artikel is gepost in Festivals, Live, Nieuws door: Mijnstreek Online