Cultuurbrouwerij over Pop in Parkstad

De cultuurbrouwerij, het debatpodium voor de Parkstedelijke cultuurscene, is vanavond toe aan de 12de editie en ditmaal is het onderwerp “pop in Parkstad” Mijnstreekonline gaat deelnemen aan het debat vanavond. We zien jullie natuurlijk ook graag in het cafe van de Nieuwe Nor. Lees hieronder het bericht van de Cultuurbrouwerij over de achtergrond van de editie van vanavond:

Editie 12: ParkstadPopstad

In Parkstad is met de recente ontwikkelingen in de regionale popinfrastructuur voorzichtig sprake van een ‘keten van popmuziek’. Binnen die keten zijn er podia van klein tot groot waar zowel door lokaal – als (inter)nationaal aanstormend poptalent als ook door bekende namen kan worden opgetreden. Aan het niveau van deze ‘grote namen’ kan het lokale popaanbod zich weer optrekken en is voor het lokale poppubliek tegelijkertijd voldoende te genieten.

Maar is het alles goud wat blinkt? Is de basis van de popcultuur (artiesten en bands) door al die ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur niet wat uit het oog verloren? Hebben lokale acts nog wel aansluiting bij al die nieuwe podia? Is de NIEUWE NOR wel bespeelbaar? Om nog maar te zwijgen over de LIMBURGzaal, laat staan de RODAhal! Missen we nog wat, of waar is behoefte aan? Dat zijn zo wat vragen die aan de orde zouden kunnen komen.

Te gast zijn Henk Gehring, voorzitter van Stichting Popmuziek Parkstad (exploitant van de oefenruimten en de RABOstage in de Campus, Kerkrade) en Erwin Knapen voorzitter van Stg. SPAT (artiestenbegeleider/talentscout). De twitterredactie is dit keer in handen van niemand minder dan Marko Kalnenek, voorman van het jubilerende WeirdoMusic. Live muziek is er van gitarist Marc Meesters die op 11 mei a.s. in poppodium NIEUWE NOR zijn nieuwste album ‘Psycho’ komt voorstellen. Je krijgt tijdens deze Cultuurbrouwerij dus alvast een voorproefje. Ook deze Cultuurbrouwerij wordt weer aan elkaar gedraaid door onze vaste huis DJ King Mobe. De presentatie is in handen van Kris Nemeth (L1).

De Cultuurbrouwerij start om 20.15 u. in het Café van poppodium NIEUWE NOR aan de Pancratiusstraat 30 in Heerlen. Meer informatie via www.cultuurbrouwerij.nl daarop is de aflevering ook via streaming live te volgen. Meetwitteren is zoals altijd zeer gewenst Entree is zoals altijd gratis!

Dit artikel is gepost in debat, Live door: Mijnstreek Online