Exit live prijs 2012!

Jaarlijks organiseert de Oefenbunker de Exit live prijs, een bandcontest voor lokale en regionale bands, maar ook bands vanuit het hele land meldden zich in grote getalen aan. Ook dit jaar staat de wedstrijd weer op het programma en ditmaal doet de Oefenbunker er wat prijzen betreft er een schepje bovenop! Voorheen speelde de winnaar op het jaarlijks terugkerende Bunkerpop festival en er waren plekken op Biespop en falling Leaves. Dit jaar zijn de prijzen nog leuker! Deelnemende bands strijden nu ook om een plek op Booch! En Breakfest! Niet de minste plekken om op te mogen treden en dat had z’n uitwerking op het aantal aanmeldingen. De Oefenbunker heeft sinds oudsher de visie om lokaal talent te stimuleren en speelmogelijkheden te bieden. De nieuwe prijzen zijn een mooie toevoeging hierop, immers, welke lokale band wil er niet op Booch!, Bunkerpop of Breakfest spelen!

In totaal zijn er 9 deelnemers geselecteerd. De bands komend vrijwel allemaal uit de eigen regio, dus uiteindelijk zal een van deze bands ook de scene vertegenwoordigen op een van de 3 wedstrijden. Wie dat gaan worden? Vanaf vrijdag 16 maart gaan we het meemaken als de eerste ronde zal plaatsvinden.
De wedstrijd bestaat uit een vakjury, maar ook het publiek heeft een actieve en dus belangrijke rol bij de beoordeling van de bands. Nog een reden om de shows te bezoeken, want je kunt dus mee bepalen wie er deze zomer op de festivals spelen.

De eerste ronde is er meteen een om naar uit te kijken. Gremlins Exist uit Bocholtz, Blood of Kings en The joneses next door gaan elkaar deze avond bestrijden met, zoals we mogen verwachten, spetterende optredens!

Check ze uit:

The joneses next door
Blood of kings
Gremlins Exist

Mijnstreekonline zal verslag doen van de Exit Live Prijs. We zijn benieuwd welke namen er uiteindelijk de poster van de finale op 6 april zullen staan!
De tweede voorronde is op 23 maart. Te zien zijn dan Zahir, Stone Magnet en Junkstra. Tijdens de derde voorronde is het echt een lokaal onderonsje wanneer The People, Algoryth en Arcadya Lake om de finale plekken gaan strijden.

Noteer de data dus in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Details

Zaal open: 20:00 uur
Start: 20:30 uur
Entree: € 3,50
Meer informatie: Oefenbunker/ Exit in G
tel: 045 – 532 43 54 of info@oefenbunker.com / www.oefenbunker.com

Winnaars van weleer

After Seven (2011)

Mojo Pin (2009)

Circle of Silence (2006)

Massacre of Mankind (2005)

Dit artikel is gepost in contest, Festivals, shows door: Mijnstreek Online