Bunkerpop 2012: Afwisselend programma vol regionaal talent!

Zaterdag 16 juni staat de Landgraafse Oefenbunker weer in het teken van het jaarlijkse open air festival Bunkerpop. Dit jaar heeft de programmering een uiterst gevarieerde, kwalitatieve en onderhoudende line-up weten samen te stellen uit vooral talentvolle regionale bands en daar zijn we trots op!

Vanaf 12.30 uur staan op het programma: presentatie leerlingen bandplaying en Drumschool Parkstad, ROOF, Solid Sun, River of Brakelights, Hofbuskers, Algorythm, Chain of Dogs en Gino’s Eyeball.

Bunkerpop vindt plaats op het plein voor de Oefenbunker gelegen aan de Heerlenseweg 162 in Landgraaf. De entree bedraagt 10,- euro aan de dagkassa en 7,50 euro in de voorverkoop.

Bunkerpop is in bijna 30 jaar uitgegroeid tot een begrip in de regio. Het festival wordt georganiseerd door de stichting Kulturele Produkties Landgraaf (K.P.L.)

Het programma

Solid Sun

Solid Sun is een psychedelische bluesrock band, opgericht in januari 2011. Een erg jonge band, die vooral klinkt als de platenkast van je vader. Dat is niet vreemd want Solid Sun wordt vooral geïnspireerd door 60s bands als Pink Floyd, the Doors en the Grateful Dead, maar in de sound zijn ook invloeden hoorbaar van bands als Pearl Jam en Kula Shaker. Plezier hebben, in de muziek opgaan en het publiek van de muziek laten genieten staat voorop tijdens de van psychedelica overgoten optredens. Die ambitie maken ze meer dan waar! Tijdens de sterke Nu of Nooit finale sleepten de jonge mannen zelfs de derde prijs in de wacht!

Hofbuskers

Hiphop zoals het bedoeld is: rauw, puur en eerlijk. Met beide benen op de grond en met het hoofd bij alles wat de voeten al dan niet doet bewegen. Oud en vertrouwd, tevens jong en ongehoord. Dat is zeker niet teveel gezegd. Live zet dit Sittardse hiphop gezelschap een explosieve en onderhoudende hiphop show neer. Onlangs stonden de mannen nog in de finale van Nu of Nooit en daar maakten ze grote indruk. Terecht dus dat ze deze zomer op veel festivals te zien zijn en we zijn dan ook verheugd dat we ze ook op onze poster hebben staan!

Chain of Dogs


Als je ooit had willen weten hoe het klinkt als Slayer op het podium ruzie krijgt met Flogging Molly, waarna ze besluiten het bij te leggen met een fles wodka, kom dan luisteren naar Chain of Dogs. De energieke mix van folk, metal en punk staat garant voor een feest op en voor het podium. Chain of Dogs deelt regelmatig de planken met internationale grootheden als Heidevolk, Arkona en Skyforger en heeft acte de présence gegeven op menig festival in binnen- en buitenland, waaronder Black Troll Winterfest, Sodom Open Air en Occultfest. Deze zomer staat de EP “Deathworld” op stapel. Chain of Dogs is een band met diepgewortelde roots in de regio, vandaar dat we extra trots zijn dat ze ook deel uit maken van de line-up van Bunkerpop 2012.

Gino’s Eyeball


Playin’ fun shows and rock ‘n’ roll! Dat is waar Gino’s Eyeball voor staat. Gino’s Eyeball is hoorbaar geïnspireerd door bands als Green Day, Blink 182, Diesel Boy, MxPx en The Vandals en dit uit zich niet alleen in het bandgeluid, maar vooral ook in de ultra enthousiaste, aanstekelijke live performance. De band toerde, met demo’s en split-CD’s op zak, door Europa en ging zelfs een samenwerking aan het het Californische 16 hour drive. Wij zijn trots dat dit olijke drietal Bunkerpop 2012 op gepaste wijze zal afsluiten!

River of Brakelights

River of Brakelights maakt moderne rock voor de nieuwsgierige muziekliefhebber. River of Brakelights daagt uit en brengt op subtiele wijze een balans tussen intelligente dynamiek en toegankelijkheid. “In de context van de moderne wereld die aan iedereen voorbij raast, zijn wij juist op zoek naar passie en creativiteit” aldus de band. “Dit doen we aan de hand van een medium dat anno 2012 voor velen is verworden tot een wegwerp-artikel: Muziek” Door het gebruik van efficiënte songstructuren en doordachte vocale harmonieën geeft dit vijftal blijk van haar muzikale volwassenheid. Verwacht een kruising tussen Porcupine Tree en Alter Bridge.

Roof

“Straight in to the face” Rock ‘n Roll is de beste manier om de muziek van ROOF te omschrijven. Geen complexe aanpak, geen muziek om het brein te stimuleren maar muziek om te de ziel te voeden. ROOF heeft een uiterst divers groepje muzikanten in huis. Deze uiteenlopende muzikale achtergronden van de band vormen samen het karakteristieke Blues/Rock/Soul gevoel dat alleen kan bestaan met hardwerk, liefde, zorg en het delen van het leven en de muziek.

Algorythm

Algorythm is momenteel hot! Zij speelden 2 prijzen bij elkaar tijdens de recente finale van de Exit Live prijs. En dat is niet zo gek! Giel, JP, Juliën en Jordy spelen al een tijdje samen en dat merk je aan de energie, passie en overdrachtsvermogen. Algorythm is een modern en fris klinkende hardrockband die vertelt over liefde, haat, paradoxen, maatschappelijke slavernij en alle illusies die hiermee gepaard gaan. Met heerlijk stevige zanglijnen, harde gitaarpartijen afwisselend met akoestische invloeden en een groove die je niet snel zult vergeten, neemt Algorythm je mee in hun verhaal over suggestieve werkelijkheden.

Presentatie leerlingen bandplaying & Drumschool Parkstad


De oefenbunker is sinds oudsher een kweekvijver van muzikaal talent. Naast de ervaren muzikale bewoners bieden we toneel aan muzikanten die veelal nog maar net beginnen. Bandplaying is een van de projecten, waar, onder de bezielende leiding van Ben Berendsen, muzikanten de kans krijgen om het spelen in een band te ervaren. Maar ook het volgen van drumlessen is mogelijk bij Drumschool Parkstad. Ook zullen een aantal leerlingen van Ben en de Drumschool zich voor een groot publiek presenteren!

Dit artikel is gepost in Festivals, Live, shows door: Mijnstreek Online