Line-Up Conincx Pop compleet

Internationale diversiteit op jubileumeditie

In navolging van de vele andere zomerfestivals heeft ook Conincx Pop de programmering helemaal afgerond. Het programma is in de stijl van Conincx Pop; onbekend, van alles wat en uit allerlei windstreken.

Dit jaar zijn maar liefst 6 van de 9 bands buitenlandse acts. Niet zozeer omdat we denken dat wat van ver altijd goed of beter is, zeker niet. Wel hebben we in onze 30 jaar een enorm groot netwerk opgebouwd waardoor we in de gelegenheid zijn om uit vele bands ‘te kiezen’ over de hele wereld.

Conincx Pop doet met dit jubileum wat ze al jaren doet; bands presenteren die je niet overal ziet en hoort en daarom je probeert nieuwsgierig te maken en zo je op 30 juni als bezoeker te verwelkomen.

Hierbij al een kleine dwarsdoorsnede van ons programma, te zien en te horen op 30 juni:

Al eerder hebben we onze slotact bekendgemaakt, Guru Josh (UK) de act die ook de eerste Conincx Pop in 1983 heeft afgesloten.

Uit Noorwegen zal Honningbarna, een stel jonge honden, ons omver blazen door hun stevige muziek met een (politieke) boodschap. Wel even Noors leren, want ze zingen wel in hun moedertaal.

Triple Dice houdt de eer van onze gemeente of beter van Meers hoog. Ook hier is er sprake van een stel jonge knullen die wel weg weten met nummers uit het psychedelisch tijdperk.

La Kinky Beat uit Spanje zal hun kunsten tonen op het gebied van swingende drum & bass, dub en reggae. Bandleden hebben nog gespeeld in de begeleidingsband van Mano Negra / Chao en weten dus wel hoe dat moet.

Uit Volendam zal AlascA aantreden met hun palingsound….nee, niet dus. Kom maar luisteren wat ze wel doen!

Murdering Tripping Blues zal de blues laten horen zoals ook Jon Spencer dat heel goed kan; hoezo blues? Trouwens ze komen uit Portugal waar naast de fado ook nog wat anders te beleven valt.

Een hammondorgel is op het moment bijna nergens meer weg te denken, dus ook niet bij Conincx Pop. We hebben onze landgenoten weten te strikken die onder de naam Sven Hammond Soul maar met liefst 9 muzikanten aantreden. Een blazerssectie met waarvan een gast zanger en zangeres. Dat wordt swingen en scheuren!

Uit de USA zullen we verrast worden door Latijns Amerikaanse klanken van Del Castillo die met akoestische gitaren en veel percussie onze dansspieren zullen testen. Hoezo Latijns Amerikaans uit de USA? Het zijn een stel Mexicanen die vanuit Amerika graag, ook langs de Maas in Elsloo, iedereen willen kennis laten maken met hun warme klanken.

De band met de langste naam is; Slam & Howie and The Reserve Men Wat mag dat wel nu weer zijn? Nou heel eenvoudig, cowboypunk uit Zwitserland……….logisch toch!

Verdere info kun je z.s.m. vinden op onze website: www.conincxpop.nl , niet alleen over de bands, maar ook verdere belangrijke info over het festival.

See you at the 30th of june!

 

Dit artikel is gepost in Festivals, Live, Nieuws door: Mijnstreek Online