1400 kids op een eigen festival!

Festivals zijn er in Parkstad intussen in alle soorten en maten. Van Pinkpop tot Biespop, van Booch! Tot Park City Live, voor elke doelgroep is er wel iets te beleven. Hoewel, sommige leeftijden vallen tussen wal en schip. Basisschoolleerlingen bijvoorbeeld! Zij zijn te jong om op eigen houtje naar een festival te gaan en vaak net iets te oud om nog met papa en mama op stap te gaan. WazzUpp heeft daar iets op gevonden! Zij organiseerden een cultureel / educatief festival voor kids uit groep 7 en 8 uit heel Zuid-Limburg op het in aanbouw zijnde terrein van Park City Live en zij zorgden ervoor dat 1400 kinderen de dag van hun leven hadden!

Ja, je leest het goed, 1400 kinderen! Bij binnenkomst lijkt het wel alsof je een mierennest bent binnengelopen. Kinderen rennen enthousiast over het terrein en ze hebben duidelijk zin in een feestje. Het enthousiasme wordt beslist aangewakkerd door de geweldige entourage. Omdat het festivalterrein van Park City Live al klaar staat, hebben de kinderen echt een eigen festival.

Terwijl Sander Ruijters de kinderen op het podium welkom heet druppelen de laatste bussen met kids binnen. Op het terrein zijn tal van stands ingericht met vooral veel leuke doeactiviteiten. WazzUpp heeft veel educatieve en culturele partijen bereid gevonden om deel te nemen aan het festival en dat blijkt een schot in de roos. Zo staan kinderen in de rij om eens in een heuse ambulance te kijken en wordt er naar hartenlust gedrumd in de tent van de drummers van Drumschool Parkstad. Vlak voor het podium heeft jongerenfestival Breakfest de stand staan, waar kids in de rij staan om eendjes te hengelen in ruil voor heerlijke snoepjes en nep tattoos op je wang.

Nadat Park City Live directeur het festival officieel opent gaat het dak eraf wanneer Yes-R het podium op komt. Handjes gaan massaal de lucht in en de toon is gezet. De hele middag is er van alles te zien op het podium. Van blaasmuziek tot Capoeira, van een jongleur die met messen zwaait tot het meedansen met Benito Dean. Alles kan!

De grote afsluiter van de middag is Dio. Doldwaze taferelen ontstaan wanneer Dio zijn hitjes als “Tijdmachine” de weide vol kids in slingert. En zelfs wanneer de kinderen weer in etappes terug naar de bus moeten zijn ze niet te stoppen en gaat het feestje door. De dames van Breakfest organiseren nog spontaan een stoelendans onder leiding van stoelendansgoeroe Sander Ruijters.

Na een paar uur dik feest zit het er dan weer op. Het was lang zat. Kinderen, maar vooral ook leerkrachten en organisatie zullen doodvermoeid naar huis zijn gegaan. Maar wat een mooi initiatief was dit! Dit feestje kent enkel winnaars, met voorop natuurlijk de kinderen! Het is te hopen dat het festival een vervolg krijgt, want het is belangrijk te investeren in de toekomst van Parkstad en die toekomst, die rende gillend, springende, schreeuwend en genietend over de wei! WazzUpp is een good practice op het gebied van samenwerking! Zo moet het het!

Thumbs up voor hen die het mogelijk maakten! Veel kids zullen de smaak te pakken hebben en zij zullen waarschijnlijk al staan te popelen om in september naar Breakfest te gaan. En hopelijk volgend jaar weer naar WazzUpp!

Bekijk een video compilatie van WazzUpp

Bekijk foto’s van dit fraaie event

Dit artikel is gepost in educatie, Festivals, kids, Nieuws door: Mijnstreek Online