Park City Live 2012: voor ieder wat wils

De derde editie van Park City Live zit er weer op. Het festival heeft dit jaar een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Achter de schermen lijkt er veel werk verricht om het festival te verfijnen en er zijn weer veel samenwerkingen gesmeed om het festival voor de bezoekers nog interessanter te maken. Afgelopen jaren was het aanbod van het festival al vrij uiteenlopend, dit jaar is de keuze in acts nog eens ruim verdubbeld. Het festival heeft voor vrijwel iedere doelgroep iets in de aanbieding. Zelfs het weer paste zich aan het festival! De eerste dag was voor de liefhebbers van de zon, de tweede dag werd een modderbad!


Ali B houdt ze hoog in de lucht

Park City Live stelde zich als doel om een feestje neer te zetten dat voor ieder wat wils zou moeten bieden. Nou, dat is ze gelukt! Hoewel de muziek van pak ‘m beet Delain en Paul Elstak mijlenver uit elkaar liggen, op Park City Live zijn ze op letterlijk 30 meter van elkaar verwijderd. Op elke hoek van het terrein bleek wel weer iets te ontdekken en werkelijk overal werd geluid geproduceerd. Wellicht is dat laatste in de praktijk niet altijd even handig, want van meerdere bezoekers kwam het signaal dat er bij vlagen een muzikale potpourri te horen was. Maar eigenlijk was dit alleen het geval bij de bezoekers die midden op het veld stonden en zich niet nestelden voor een van de talrijke stages.


Dead mans curse op het Rock temple stage

Door het gevarieerde aanbod loopt er ook een bont palet bezoekers rond. Ondergetekende nam het hele gezin mee. Waarom? Nou, omdat het kan! Weinig andere festivals in de omgeving bieden de bezoekers zoveel keuze. Naar Graspop krijg ik mijn vriendin niet mee, maar terwijl zij bijvoorbeeld Blaudzun of Customs wilde checken, kon ik los gaan bij de decibellen van Dead Mans Curse en Kissin Dynamite in de tent van The Rock Temple. Intussen liep mijn zoontje vrolijk rond op de weide en in de kidscorner, genietend van een van de eerste festivals in zijn nog prille leven! Op Park City Live kan dit allemaal!

Op Park City Live zie je dan ook uitsluitend vrolijke gezichten. Ja, zelfs toen het meteorologische armageddon losbarstte vond het aanwezige publiek het wel prima. Tenten zat om te schuilen, nietwaar? En nog live muziek er bij ook.


Heideroosjes zijn nog steeds bezig met de afscheidstour

En de programmering, doet die er ook nog toe? Nou, zo afwisselend als het programma ook was, echt spannend werd het niet. Het aanbod bands op Park City Live kun je door heel het land zien. Within Temptation blijft een vette live act, maar in de regio waren ze natuurlijk al heel vaak te zien. Maar dat geldt ook voor de afscheidstour van de Heideroosjes. Mooi dat ze een van de laatste shows uit hun bestaan toch nog deden in de buurt van de plek waar het voor hen wellicht allemaal begon. Aan lokale bands is overigens ook gedacht, waarvoor hulde, maar ook hier vooral bands die momenteel erg voor de hand liggen. Acts als Algorythm, Dead Mans Curse en Fallen One zijn deze maanden veel in de buurt te zien, maar anderzijds, ze verdienen het hier te staan en ze onderstrepen nog eens het niveau van de bands uit de scene op dit moment.
Voor de mainstream festivalbezoeker was het niveau echter prima en liefhebbers van specifieke genres vinden de weg wel naar de festivals die daarop toegespitst zijn.


Een tevreden Come Miss Coma bandlid borrelt na na de show

Eindconclusie? Park City Live was een goed georganiseerd, uiterst afwisselend en gezellig mainstream feest waar we volgend jaar hopelijk weer naar kunnen uitkijken! Samenwerkingsverbanden zijn reeds gesmeed en deze hebben een prima resultaat opgeleverd. We zijn benieuwd hoe de ingezette ontwikkeling dan nog verder uitgekristalliseerd is.
En voor de muziekliefhebbers die op zoek zijn naar verrassingen op muzikaal gebied? Daarvoor hebben we natuurlijk altijd nog Booch! Dat deze zomer op een steenworp afstand zal plaatsvinden. Zelfs deze regio heeft voor ieder wat wils! Wat een luxe!

Foto’s van Park City Live vind je op de site van het festival! Check ze uit!

Dit artikel is gepost in Festivals, Live, Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online