Breakfest vijfde verjaardag werd een topfeest!

Breakfest 2012 zit er op! Voor de vijfde keer alweer! Het werd een ultiem lustrumfeest. Hoewel de vooruitzichten wat betreft het weer niet heel goed waren, bleef het droog in Landgraaf en konden de duizenden bezoekers een hele dag maximaal genieten van het overweldigende aanbod!

Want er was veel, heel veel te zien en te doen. Knippen en plakken, dansen, naar muziek luisteren of met je step vanaf de ingang op een luchtkussen jumpen. Dansen in een opblaastent, je haar laten touperen, in een hangmat liggen of genieten van de breakdance battles. Moshen op teringherrie, een auto begaaien met spuitbussen, coole poppetjes maken met klei of relaxt luisteren naar de artiesten op het “zonderstekkerstage”. Zomaar wat scenario’s die op Breakfest zomaar mogelijk waren!

Breakfest is dan ook voor ieder wat wils. Of je nu van rap houdt of liever naar As enemies arise luistert, het maakt niet uit! Het is er en daarmee komen uiteenlopende stromingen prima samen. Zo valt er zelfs nog iets te ontdekken, zelfs voor de oudere jongere! Ook dit keer weer genoeg ouders gezien die vanaf de zijlijn net zo’n leuke dag hadden als hun kids.

Wanneer tegen een uur of half 8 het einde nadert strompelen de laatste bezoekers moe en voldaan richting huis. Vanuit de tent komen nog keiharde “wop wop” beats. Doorzetters kunnen de dag nog voortzetten in de Nieuwe Nor. De reacties zijn unaniem positief en onderweg naar buiten roepen wat lui nog naar me “tot volgend jaar!” En dat hopen wij ook! Dat er volgend jaar weer een Breakfest is!

Was je er niet bij? Bekijk dat de film die de boys van Strictua gemaakt hebben. Een prachtige compilatie van deze prachtige Breakfest editie, die een uitgebreid tekstueel verslag gewoon overbodig maakt! Check it out!

 

 

 

Dit artikel is gepost in foto's, kids, Live, Show reviews, shows, Video door: Mijnstreek Online