Breakfest wordt 5 jaar!

De afgelopen jaren is het aantal festivals en evenementen in de regio enorm gestegen. Een van die evenementen is Breakfest dat dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd wordt. Tijd voor een feestje dus!

Breakfest startte in 2008 als herfstbreak voor jongeren. Op het fraaie Megaland terrein konden jongeren een hele dag skaten, fietsen, chillen en (toen nog beperkt) naar muziek luisteren. Een fantastische formule! Een formule die de afgelopen jaren hartstochtelijk werd voortgezet.

Helaas bleek dat Breakfest toch wat jaren nodig had om naamsbekendheid te creëren. Hoewel het festival door bezoekers steevast als uiterst geslaagd werd bestempeld, bleven massale bezoekersstromen uit. En dat terwijl het festival inhoudelijk alleen maar beter werd en er ook heel wat flinke namen op de affiches stonden.
De afgelopen jaren lijkt Breakfest toch een steeds meer gevestigde naam te worden. Dat hebben ze geheel aan zichzelf te danken. Voorafgaand aan editie 2011 werkte het festival aan de zichtbaarheid. Het is dan ook geen verrassing dat Breakfest 2011 tot nu toe de meest vette editie was.

Breakfest heeft sowieso patent op mooi weer en natuurlijk biedt het Megaland terrein ultieme mogelijkheden om eens flink uit te pakken. Afgelopen jaar beschikte het festival over meerdere podia. Zo stond Bazz Vankatoen met zijn bus op het terrein en speelden er tal van (lokale) bands op het dak van de bus terwijl bezoekers heerlijk konden genieten in het gras.

Breakfest bewijst ook dat samenwerken een krachtig wapen is. Zo was Cuttin’ Class al vier jaar aanwezig om boeiende breakdance battles mogelijk te maken en natuurlijk kreeg ook de Kunstbende bus van Paul Moerel een prominente plek. Kleine bandjes krijgen op Breakfest plots de kans om voor heel wat jongeren te spelen in een fantastische entourage. Het zijn maar enkele voorbeelden.

Die lijn trekt Breakfest dit jaar door. Sterker nog, afgaande van alle acties die ze de afgelopen maanden organiseerden, gooien ze er een flinke schep bovenop!
Het programma is ook dit jaar weer zeer de moeite waard. Er is zoveel te beleven, dat het simpelweg onmogelijk is om er geen fantastische dag te hebben. Voor de muziekliefhebbers is er genoeg te beleven. Naast namen als Kraantje Pappie, Destine zijn ook artiesten als Angela Moyra en The Dirty Demins te zien, maar er is ook plek voor bands uit onze eigen regio, zoals Mary Shade , Algorythm en As heavens Collide. Maar er komen ook DJ’s, rappers, dus keuze zat.

Maar naast de muzikale acts is er nog heel veel meer te doen. Denk aan skaten, BMX-en, games, creatieve workshops, Graffiti, breakdance, dans en ga nog maar even door.
Mocht je niet mee willen doen? De redactie heeft in 4 jaar alleen passief rondgelopen (op 1 bungeejump na) en dat alleen al is de moeite waard!

Wij zullen er op 22 september in ieder geval weer bij zijn! Want Breakfest mag dan een jongerenfestival zijn, alle leeftijden komen er aan hun trekken!

Voor meer informatie over het programma check je de site van Breakfest uit.
Tot op de vijfde verjaardag van Breakfest!

Bekijk een impressie van Breakfest 2011

Dit artikel is gepost in Festivals, Nieuws door: Mijnstreek Online