De Sleutel viert vierde verjaardag

De Sleutel, de ontmoetingsplek annex winkel voor alternatieve jongeren in de Oranje Nassaustraat in Heerlen, was gisteren jarig! Iets dat gevierd moest worden! En dat werd het ook. De hele vrijdag stond het er in het teken van de vierde verjaardag en uiteraard gingen wij een kijkje nemen.

Tegen de tijd dat we arriveerden hadden Unraveling the dream en Arcadya Lake al gespeeld en Phoenix’Ashes stond net klaar om te starten.
Het was, ondanks het beestenweer, druk in de Sleutel. Velen hadden de weg naar Heerlen gevonden en de sfeer was dan ook opperbest. De Sleutel is sowieso een erg gezellige plek. Echt zo’n self made venue, haast vergelijkbaar met een grote woonkamer. Erg laagdrempelig, ongedwongen en bestierd door sympathieke lui. In de “zaal” staan stoelen en banken, een kickertafel en een blikjesautomaat. De enige verlichting is een rij TL buisjes, versierd met gekleurd papier. De zanginstallatie blijkt niet echt geschikt om een show mee te geven, maar het gebeurd wel en eigenlijk is er niemand die zich er echt aan stoort.

Het heeft zelfs enorme charme! Phoenix’Ashes staat letterlijk tussen het publiek en bij gebrek aan mics rennen de snarenplukkers al schreeuwend door het publiek heen, dat staat of vanuit een fauteuil zit te kijken. Prachtig! En dat in een rouw, maar desondanks warm aandoende entourage! Een sfeer die in een popzaal ondenkbaar is!

Het optreden van Phoenix’Ashes is overigens een memorabele. De show in Heerlen is de laatste kans om drummer Ruben Lie aan het werk te zien. Ruben neemt na jaren staat van dienst afscheid en zal nog 2 shows drummen, maar deze zijn in Amsterdam en Sittard. Het is dus zijn laatste thuiswedstrijd. Tijdens de laatste nummers roept het publiek “Ruben moet blijven, Ruben moet blijven!”. Overigens staan we binnenkort nog uitgebreid stil bij zijn afscheid.

Naast de decibellen van Phoenix’Ashes is ook Smaland nog van de partij om bij te dragen aan de feestvreugde!

Fraai feestje! Succes tijdens het vijfde jaar en wij verheugen ons al op de vijfde verjaardag!

Check foto’s van een deel van de verjaardag!

Dit artikel is gepost in foto's, Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online