Divine intervention: eerste officiële videoclip van Synthetica

Dat de muziekscene in de mijnstreek groot is weten we intussen wel. Er gebeurd zoveel dat er regelmatig bands of acts voorbij komen die we, om welke reden dan ook, nog niet in de smiezen hadden. Dat gebeurde deze week ook weer! Niemand van onze redactie had namelijk iets gehoord van de Dark-electro band Synthetica, totdat we bij toeval op de eerste officiële video stuitten!

Uiteraard zijn we meteen gaan graven naar informatie over dit gezelschap! Synthetica blijkt een flinke mijnstreek wortel te hebben. In de gelederen treffen we namelijk oa. Paul Kusters aan. Paul is een muzikant die al heel lang meegaat (wie weet ken je hem nog van het roemruchte Kitten Drags, begin jaren 90 of Crystal Entity). Naast Paul bestaat de band verder uit Robert Palmen en Niena Bocken, bekend van oa. Siren en Ravedigger! Interessante line-up nietwaar?

Synthetica gooit het echter over een andere boeg dan voorgangers, zoals je zult horen in tracks die ze online hebben staan of de video die ze momenteel dus geschoten hebben. Het is duister! Het einde der tijden wordt aangehaald als inspiratiebron en natuurlijk is dat geen thema dat gepaard moet gaan met zoetsappige klanken; integendeel. Synthetica klinkt donker, hard, overstuurd! Alsof je terug de jaren 80 in geslingerd wordt!

Na het stukje research van onze kant blijkt ook dat Synthetica al sinds 2010 bezig is, maar de release van deze video moet Synthetica natuurlijk verder op de kaart zetten. Wij denken dat ze dat wel gaat lukken, want opvallen dat doen deze heren en dame in beeld en geluid!

Check de Clip van het nummer “Divine intervention”

Dit artikel is gepost in audio, Nieuws, Video door: Mijnstreek Online