Muziekcollectieven slaan de handen ineen

4 bands unplugged bij Café De Haas Voerendaal

Zaterdag 27 oktober treden 4 bands uit 4 verschillende muziekcollectieven in Parkstad voor het voetlicht bij Café De Haas in Voerendaal. Een gevarieerde unplugged sessie met de formaties Inox, Zahir, X-Libris en The People. Aanvang 21.00 uur en de entree is gratis. Café De Haas is gelegen aan de Jeustraat 75 te Voerendaal, direct naast het NS-Station.

4 muziekcollectieven in Parkstad hebben onlangs de handen ineen geslagen om een “podium” te creëren voor hun “muzikale helden”. Wekelijks repeteren vele honderden enthousiaste musici van allerlei pluimage in de Oefenbunker Landgraaf, Muziekcollectief Nox, Muziekcollectief Voerendaal en bij Stichting Popmuziek Parkstad Kerkrade. Zonder de oefenruimtes die de collectieven bieden was het voor velen niet mogelijk om hun hobby of soms serieuzere ambities uit te oefenen. De muziekcollectieven zijn een belangrijke motor en voedingsbodem voor de popcultuur in Parkstad, de Popstad. Om dit nog eens onder de aandacht te brengen heeft men besloten om te starten met een samenwerking waarbij men de bands uit de verschillende oefenruimtes een podium biedt om zichzelf en daarmee de collectieven in de spotlight te zetten.

Op zaterdagavond 27 oktober vind de eerste try-out plaats in de vorm van een unplugged sessie bij Cafe De Haas. Cafe De Haas is een van de podia, die al jaren de muziek in Parkstad een warm hart toedraagt en veel bands de gelegenheid geeft om zich aan het publiek te presenteren, o.a. middels zijn maandelijks open podium.
Vanaf 21.00 uur staan de 4 bands, Inox, Zahir, X-Libris en The People van de 4 muziekcollectieven klaar met een afwisselende mix van rock en pop, van eigen muziek en covers. De entree is gratis. Het beloofd als vanouds een gezellige muzikale avond te worden bij De Haas in Voerendaal.


The People


X-Libris

Dit artikel is gepost in Nieuws, shows door: Mijnstreek Online