Volle bak in Bluff met Mescaliner en consorten!

Er was weer veel te beleven op muzikaal vlak in onze mijnstreek het afgelopen weekend. Zo speelde de metal mastodonten van Manowar in de Rodahal en nam Phoenix’ Ashes afscheid van drummer Ruben in Down Town. De krochten van Heerlen werden door Eclipse Productions opgesierd met degelijke dosis Post-Rock, Sludge en Stoner in Café Bluff.

Opener van de avond is het Frans sprekende Industrial/Sludge combo [P.U.T]. Dit dynamische duo verziekt alweer bijna 15 jaar menig oor met hun apocalyptische klanken. Voor de een is het ongenuanceerde teringherrie van de bovenste plank, voor de ander is het een hypnotiserende en haast dansbare orgie van anarchie. Dat dit geen groentjes zijn bewijst wel hun ellenlange CV waarin ze 5 albums, 8 maxis, 2 live opnames en een compilatie CD hebben staan. Met meer dan 170 shows in onder andere België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk en Zwitserland bewijst dat hun niche gretig aftrek weet te vinden.

Meer over P.U.T.

Een groter contrast is bijna niet mogelijk wanneer [P.U.T.] het podium verruild voor de Heerlense Post-Rockers van Mescaliner. Ondersteund door geluidsman Roger trakteert de band ons op een perfecte live vertolking van hun meest recente cd ‘Willow Spree’, welke voorzien is van een kraakhelder en dik geluid. De grote opkomst bewijst dat Mescaliner behoorlijk aan terrein aan het winnen is met hun toegankelijke en weldoordachte mix van Post-Rock en Prog. Het ontbreken van een zanger/frontman is alles behalve een gemis. Er valt muzikaal zo veel te beleven bij Mescaliner dat vocalen alleen maar de aandacht onnodig zouden afleiden van waar het echt om draait. Hun introverte performance sluit goed aan op de sfeer die ze neer zetten met nummers zoals het duistere ‘Never Look Back’ en het melancholische ‘Sonapur’. Tijd om in het voorprogramma van Anathema te spelen heren!

Luister naar Mescaliner

Het Duitse Grant National tapt weer uit een ander vaatje met hun keiharde en bezwerende Stoner. Met de ballen op het aambeeld liggende en het volume op standje 11 blaast dit collectief op vol vermogen haar decibellen door Bluff heen! Liefhebbers van the Queens of the Stone Age en Fu Manchu kunnen met deze groep vuige Keulen gegarandeerd goed uit de voeten. Luister maar eens naar ‘Sheer Beauty’ op hun bandcamp pagina!

Luister naar Grand national

Foto’s zijn er uiteraard ook weer in overvloed met dank aan Michel van Wordragen!

Dit artikel is gepost in foto's, Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online