Voorproefje releaseshow SCUMBAG! tijdens Cultuurbrouwerij

SCUMBAG! is een naam die de afgelopen maanden hardnekkig de kop op steekt. In de gelederen van de band treffen we heel wat oude bekenden aan. Zanger Marcel van de Berg en drummer Luc Peters kennen we nog van Wicked Wonderland, de legendarische Heerlense band die in 1996 op het hoofdpodium van Pinkpop stond en in die tijd ook behoorlijk furore maakte buiten onze landsgrenzen. SCUMBAG! wordt gecompleteerd door Paul Seek en Justin Pursey.

Gezien de staat van dienst van de bandleden mogen we wat verwachten en dus bezocht onze redactie de 16de editie van de Cultuurbrouwerij waar de band een uitgeklede set zou spelen. Een prima voorproefje op de release die 10 november in de Nieuwe Nor zal plaatsvinden.


De setting is inderdaad minimaal. Drums en bas ontbreken en het aantal nummers is wel erg beperkt. Maar de songs die de jongens spelen bieden een prima kijkje in de keuken. SCUMBAG! maakt pure, een tikje rauwe rocksongs met nadruk op het fraaie vocale geweld van Marcel van den Berg. Het is prachtig om te zien dat hij zijn charisma niet verloren heeft en ook zijn herkenbare stemgeluid nog steeds weet te bedienen.
Helaas zijn 2 nummers veel te weinig, dus de gang naar de CD release is haast een must! Maar de toon is gezet! SCUMBAG! is een band waar we de komende tijd nog heel wat plezier van gaan hebben.

Mocht je niet kunnen wachten tot de release? De CD van SCUMBAG! is al verkrijgbaar bij Satisfaction en Gong in Heerlen. Wij zullen binnenkort ook uitgebreid aandacht schenken aan de CD.

Bekijk foto’s van SCUMBAG! en van het debat

Dit artikel is gepost in debat, foto's, Nieuws, shows door: Mijnstreek Online