Progress VS My City Burning

Enige tijd geleden kwamen de mannen van Progress (eindelijk) met een opvolger voor ‘The Crosses we Bear’ op de proppen. Natuurlijk hoort bij zo’n heugelijk feit een release feestje en zo geschiedde! Café Bluff was de plaats delict, waar New Days in vol ornaat werd gepresenteerd gedurende een memorabele avond aldus mijn Mijnstreek Online collega’s. Ik zelf begaf me op dat moment op een locatie enkele meters beneden NAP en was dan ook erg blij om te vernemen dat Progress zich afgelopen weekend opmaakte voor een rematch! Het Amsterdamse My City Burning kon van het touren maar geen genoeg krijgen en besloot na een lange rij shows om ook nog een pitstop in Heerlen te maken voor een feestje.

Progress heeft vanavond de peper behoorlijk in de reet zitten en weet op 8 vierkante meter behoorlijk wat energie te genereren met een set die doorspekt is met classics als ‘Free at last’, ‘Silence’ en ’Tales from the Downside’! Een nieuwbakken hit in gewording als ‘Crosses, candles and smiles’ bewijst dat dit collectief nog lang niet uitgegroeid is! Het meezing gehalte is groter geworden en de nieuwe tunes luisteren ook live lekker weg zonder dat er aan kracht en passie ingeboet wordt!

Bij afsluiter ‘Young ‘Till I Die’ van 7 Seconds gaat het dak er op z’n Smileys van af! Een moment van nostalgie bekruipt me en neemt me mee terug naar al die talloze bands die een onvergetelijke indruk in dit Brunssumse café hebben achtergelaten. Met een dikke Dave die als een neushoorn door het publiek heen ploegt, een Bolle die argeloos aan zijn drankje nipt en alle moves vakkundig ontwijkt en een DIMI UB die een flight of Icarus snoekduik maakt is het bijna onmogelijk om me niet in deze venue van weleer te wanen!

‘New Days, de nieuwe EP van Progress is nog steeds gratis en voor niks hier te downloaden: http://progresshardcore.bandcamp.com/album/new-days

Na al deze euforie was My City Burning aan de beurt om hun lange reis af te sluiten met nog een oorverdovend salvo! Deze bebaarde bazen besloten om als afterparty van hun tour nog een pitstop in Bluff te maken alvorens de karavaan huiswaarts richting Amsterdam zou vertrekken.

Afruimen kunnen deze heren als de besten! My City Burning bedient zich van een alles vernietigende mix van thrashmetal en hardcore. Met een intimiderende en energieke performance laten ze Bluff op haar grondvesten trillen. Het is bijna onmogelijk om niet mee te bewegen op de groove die dit heerschap verspreidt! Nee, dit zijn duidelijk geen groentjes! MCB doet het internationaal zelfs zo goed dat er afgelopen jaar zelfs in Japan getourd werd, nu weet ik waarom! Hier gaan we meer van horen! Ik kijk dan ook erg uit naar hun aankomende nieuwe schijf!

Check My City Burning: http://www.youtube.com/watch?v=weSlW1iddxI

Dave heeft tussen alle moves door voor een puik fotoverslag gezorgd. Check them out en like zijn facebook pagina

PS: Mijnstreek Online support de local scene, maar kan dit niet zonder jullie! We zijn altijd op zoek naar vers bloed om onze rangen te versterken! Lijkt het jou leuk om een steentje bij te dragen? Be our guest! Twijfel niet en neem contact met ons op!

Dit artikel is gepost in Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online