Let’s talk about Wyatt Earp!

wyatt-earpNet als een revolverheld uit het wilde westen verscheen uit het niets opeens de Alternative Metalcore band Wyatt Earp ten tonele. In de week voorafgaande aan hun eerste show verscheen er al een hilarische trailer op het Wereldwijde Web, waarin de band volledig los leek te gaan op jaren 50 rock n roll sounds. Ralph dreef namens de Mijnstreek Online redactie deze gunslingers in het nauw en stelde hen bloot aan een kort spervuur van vragen met de geladen Colt M1892 in aanslag!

‘Voor veel mensen is Wyatt Earp een nieuwe naam. Wie zijn jullie?’

David: “Wij zijn een nieuwe band uit Sittard-Geleen die enorm beïnvloed is door bands als Every Time I Die, Norma Jean, The Chariot, Cancer Bats en Meshuggah. We zijn ontzettend gretig om zoveel mogelijk op te treden. We willen een strakke, epische en explosieve show neerzetten en iedereen meenemen in ons enthousiasme.”

‘In jullie biografie vermelden jullie dat de band op 7 december 2012 ontstaan is? Jullie hebben in minder dan twee maanden een nieuw orkest geformeerd wat speelklaar is of gaat hier meer aan vooraf?’

Sven: “Onlangs is Arcadya Lake, de band van David en mij uit elkaar gegaan, daar ging het al een tijdje niet lekker mee. Scott en Maurice waren in de laatste 2 maanden pas bij de band.” Toen de zanger plotseling de band verliet kwam meteen het idee om een doorstart te maken. Ralph werd er meteen bij gevraagd omdat hij in het verleden ook al muziek heeft gemaakt met Scott en David. Ook kende hij iedereen al, dat maakt dat dit zo goed voelt! Daarnaast had iedereen nog nummers liggen en is Ralph als een gek aan het schrijven gegaan. We zitten ook meerdere keren per week samen en zijn er eigenlijk elke dag mee bezig, daarom hebben we dit in zo’n korte tijd bereikt.”

‘Zit er een filosofie of concept achter de naam Wyatt Earp? Bij het horen van die naam moet ik niet direct denken aan een metalcore band.’

Ralph: “We zijn van mening dat je als band best wel conceptueel mag denken en hebben in onze eerste bijeenkomst dan vooral gebrainstormd over hoe we onszelf willen presenteren. De naam viel me opeens in, helemaal uit het niks. Ik wist dat het een revolverheld was maar na wat research, zijn hele verhaal te hebben bestudeerd en drie films over hem te hebben gekeken was ik zo enthousiast dat ik de rest ook gek genoeg heb gekregen. Wyatt Earp staat bij ons voor vrijheid, het onderste uit de kan halen en er helemaal voor gaan!”

‘Hoe onderscheiden jullie je ten opzichte van jullie genre genoten? Wat is de kracht van jullie collectief?’

Scott: “Onze kracht is dat we als band bijna alles zelf kunnen zoals shows organiseren, media en merchandise ontwerpen, opnames maken etc. Elk bandlid heeft naast de muzikale rol goede kwaliteiten die nodig zijn bij de organisatie van de band en dat is naast handig ook een onderscheidende factor denk ik. Verder wíllen we ons niet echt onderscheiden maar zoeken we juist liever de samenwerking met andere artiesten. We vinden cross-over een heel belangrijke factor en willen daarom ook het podium delen met bands of artiesten in een totaal ander genre zoals singer-songwriters, rock of metal bands etc. Een samenwerking met een kledinglijn staat al in de planning.”

‘Ik ben benieuwd hoe jullie je eerste show ervaren hebben!’

Maurice: “Voor mij was het echt een bevestiging dat alles wat we de afgelopen twee maanden met z’n vijven hebben gedaan op z’n plek viel. Net als het laatste stukje dat aan de puzzel ontbrak. Vooral ook na alle positieve reacties en feedback die we kregen, dat is waar je het als muzikant voor doet!”

‘In de wielerwereld is onlangs veel ophef over het gebruik van Epo. Doping schandalen zijn daar schering en inslag tegenwoordig, in tegenstelling tot in de Metalcore Scene. Hoe blijven jullie in shape om zo als beesten te keer te kunnen gaan op het podium?’

Ralph: “Ik houd van hardlopen en ga regelmatig naar de gym, wat ik de laatste tijd ook vaker met Maurice doe. En de gitaristen staan om te beginnen elke repetitie 2 uur uit hun dak te gaan! Verder begint onze huiskamer-repetitie op zaterdag steeds meer op een eetclubje te lijken want we zijn echt een stel Bourgondiërs. Natuurlijk is er ook ons Wyatt Earp Firewater (verkrijgbaar bij onze shows) en de late jam-avonden die veel te snel voorbij gaan!”

‘De vuurdoop hebben jullie nu achter de rug en nu wacht de toekomst op jullie? Wat kunnen wij van Wyatt Earp allemaal verwachten?’

Op de eerste plaats willen we zoveel mogelijk optreden! Daarnaast staan onze eerste EP en een tour door Europa deze zomer op het programma. We willen zoveel mogelijk mensen aansteken met het Wyatt Earp virus! Kom daarom kijken naar een van onze shows en houdt ons in de gaten via www.facebook.com/wyattearpband waar we regelmatig filmpjes zoals de hierboven vermelde teaser plaatsen!!!

‘Bedankt voor jullie tijd en succes! We houden jullie in de gaten!’

Bekijk de teaser van Wyatt Earp

Dit artikel is gepost in Interviews, Nieuws door: Mijnstreek Online