Maak kennis met From Earth!!!

fromearth

De Mijnstreek is een nieuwe metalband rijker genaamd From Earth! Dit vijftal mag gerust als veteranencollectief aangeduid worden met ex leden van onder andere Blind Sight, Born From Pain en 37 Stabwoundz in haar rangen. Aanstaande zaterdag maakt From Earth haar Mijnstreek live debuut in de Oefenbunker. Een nieuwe band waar zo’n grote geschiedenis achter schuil gaat maakt de Mijnstreek Online redactie dan ook erg nieuwsgierig. Ralph had een kort onderonsje met gitarist Tommie Bonajo om meer over dit zwaar metalen gezelschap te weten te komen.

‘Wat is het idee achter From Earth en hoe ziet jullie ontstaansgeschiedenis er uit?’

Na het uit elkaar vallen van Blind Sight hebben Dave en ik geprobeerd om een doorstart te maken onder dezelfde naam, maar dan met een nieuwe line-up. In het jaar dat volgde zijn we begonnen met het schrijven van materiaal voor een nieuw album. Hieruit zijn toen een stuk of 25 nummers ontstaan. Langzaam werd duidelijk dat de schrijfstijl van de nummers een andere richting uitging en niet meer echt binnen het concept van Blind Sight paste. Het was tijd om dat hoofdstuk af te sluiten en ons te gaan focussen op iets geheel nieuws. Er werd een nieuw concept bedacht waaruit inspiratie werd opgedaan, namelijk de kracht van onze aarde in het oneindig grote universum. Alle 25 nummers werden van de baan geveegd en binnen twee weken tijd werden 12 geheel nieuwe nummers geschreven. Het fundament van From Earth is gelegd. De volgende stap was om de juiste muzikanten aan te trekken om dit project te kunnen verwezenlijken. Gezien het behoorlijk technisch niveau van de nummers was dit geen makkelijke opgave en heeft het uiteindelijk behoorlijk veel tijd gekost om de juiste mensen bij elkaar te vinden.

 ‘Als ik me niet vergis was jullie kick-off oorspronkelijk aangekondigd op Festival D-vers in Sittard in het najaar van 2012. Vanwaar de vertraging?’

Doordat we vlak voor deze show van zanger hebben gewisseld was deze show helaas niet meer haalbaar. De nieuwe zanger moest worden ingewerkt en alle vocal partijen moesten worden herschreven. Hierdoor heeft de originele planning uiteindelijk behoorlijk wat vertraging opgelopen.

‘In hoeverre is jullie muziek te vergelijken met jullie voorgaande bands? Wat is er qua invloed van 37 Stabwoundz, Colossa, Blind Sight en Born From Pain terug te vinden in From Earth?’

Voor onszelf hebben deze bands de muziek van From Earth niet echt veel beïnvloed. Er zullen wellicht raakvlakken zijn op gebied van groove en melodie.

‘Wat hebben jullie geleerd van jullie voorgaande bandervaringen en hoe passen jullie dit toe in jullie huidige band?’

Het voordeel van onze vorige bandervaringen is dat we de klappen van de zweep ondertussen kennen, beter weten hoe we bepaalde zaken moeten aanpakken en vooral dat we in de loop der jaren een goed netwerk hebben opgebouwd.

‘Hoe kijken jullie tegen de hedendaagse Limburgse Metal/Hardcore scene aan en hoe positioneren jullie je zelf hier in?’

De hedendaagse Limburgse Metal/Hardcore scene is vanuit waar wij onze start maken. Het zou mooi zijn om samen met de andere bands deze scene een goede boost te geven.

‘Inmiddels zijn er op het web al diverse snippets verschenen van jullie studio opnames. Kun je meer vertellen over jullie aankomende debuutalbum? Wat kunnen we verwachten?’

Op het moment worden de laatste details van het album opgenomen in Tomsterproject Studios, zodat de mix en master eind deze maand afgerond kunnen worden. Bereid je voor op een tsunami van vette grooves, verpletterende ritmes, snijdende gitaren, beukende bas salvo’s en beestachtige zang van verscheurende grunts tot aan epische melodieën.

‘Jullie bandleden hebben letterlijk met enkele groten der aarde gespeeld. Legt dit de lat als ook de verwachtingen hoog voor jullie?’

We hebben inderdaad mooie dingen mogen meemaken met onze vorige bands. Dat legt de lat wel wat hoger. Maar we doen het vooral omdat het onze passie is en we het te gek vinden om te doen. En wat er op ons pad gaat komen zal de tijd ons leren.

 ‘Ik ben erg benieuwd naar jullie ambities voor 2013.’ Kun je ons meer vertellen over jullie toekomstplannen?’

De ambities voor 2013 zijn om From Earth aan de wereld te laten horen door middel van het uitbrengen van het debuut album, vele shows en in de loop van 2014 ons meer op het buitenland te gaan richten.

 

 

Dit artikel is gepost in Interviews, Nieuws door: Mijnstreek Online