Unchained Breathing’s videoclip ‘THE EXTORTIONIST’ legt de lat hoog!

Boys II Men is niet alleen de naam van een nichterige R&B Hiphop groep uit de jaren ’90, maar vat tevens in een term samen wat voor een evolutie het Heerlense Unchained Breathing heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. De band begon medio jaren ’00 als een club piepjonge snaken die volgens de wet nog niet eens een biertje mocht bestellen. Hun enthousiasme, drive en vooral liefde voor hun muziek heb de oer leden Conner, Dimitri en Leroy geen windeieren gelegd!

Met de toevoeging van bassist Niels en vocalist/toetsenist Davy stippelde de band een nieuwe koers uit waarin het uitbrengen van hun eerste Full Length ‘The Allspark’ centraal staat. De verwachtingen van dit album zijn hoog gespannen en er wordt reikhalzend uitgekeken naar deze schijf. Een week voor de release show brengt Unchained Breathing haar kakelverse videoclip uit genaamd ‘The Extortionist’ uit.

ub-videorelease-davy

Om maar met de deur in huis te vallen Unchained Breathing heeft zich werkelijk overtroffen met deze clip! De visuals laten een band zien waarbij het plaatje af is, of beter gezegd de cirkel ronder is dan ooit tevoren! Verwacht geen amateurclip, maar een brute, doch gelikte clip waarin de gebroeders van Dijk en co stevig van leer trekken op hoog niveau! Kijken is beleven! Ik kan me maar weinig andere Mijnstreek bands voor de geest halen die met een dergelijk hoogstaande clip vol CGI op de proppen zijn gekomen.

Muzikaal geeft ‘The Extortionist’ een goed beeld van wat we kunnen verwachten op ‘The Allspark’! Al die mooie beelden zijn natuurlijk prima, maar een clip staat of valt met de muziek! Ook hier zit het behoorlijk snor! Unchained Breathing bedient zich van loodzware Deathcore met een heerlijke groove, onverwachte breaks/breakdowns en zang die een spectrum beslaat van haatkotsende, fustrerende putrochels tot engelengezang! Dit alles is voorzien van een dikke productie die PARKWAY DRIVE haar album ‘Killing With a Smile’ zelfs wegblaast! (leg Romance is Dead maar eens er naast) En nu snel op tour gaan met Northlane jongens!

ub-videorelease-dimi

Voor het geval je de afgelopen weken onder een steen geleefd hebt tot slot een reminder: volgende week zaterdag is de release show van ‘The Allspark’ in de Oefenbunker!!! Zorg dat je er bij bent! Naast Unchained Breathing zullen ook A DROP IN THE OCEAN en WYATT EARP hun opwachting maken, evenals special guest CIRCLE OF SILENCE! Reserveer je kaartje snel want het belooft uit te verkopen!

Bekijk ‘The Extortionist’:

Dit artikel is gepost in audio, Releases, Video door: Mijnstreek Online