Better Off is terug

Vaste bezoekers van deze websites zullen de naam Better Off beslist nog herinneren. Better Off was een van de bands binnen de scene waar veelvuldig over te lezen was op onze site. Onder (vocale en bezielende) aanvoering van Davy Klijnsma en Johnny Cools maakte men old school hardcore en raakte de band al snel populair mede dankzij de altijd leuke en vaak in chaos ontsporende shows. Wie herinnert zich niet de show voor de Booch? Contest in Pelt? Tijdens de eerste noten van de show was zelfs een van de Mijnstreek Online redactieleden mede verantwoordelijk voor stilleggen van de show.

bo-lastshow
Publiek gaat los tijdens de laatste show van Better Off in Downtown

Na een aantal bezettingswisselingen viel Better Off echter uit elkaar en in 2006 waren zijn voor het laatst te zien in Downtown. Ook toen werd het een ouderwetse chaos! Na het uiteenvallen deelde de line-up zich op in Blinded by Trust en Disloyal, bands die intussen ook al een tijdje niet meer bestaan.
Hoe verrassend is het om 7 jaar later plots een bericht te krijgen van bassist Tim Janssen (later natuurlijk de frontman van A jupiter Hymn) dat men de comeback van Better Off gaat aankondigen!

Wat blijft er over van de line-up? Oer-leden Davy Klijnsma, Johnny Cools en Steffen Fleuren bleken in ieder geval niet meer te porren voor een comeback en derhalve zocht men naar andere muzikanten binnen de scene om deze plekken in te vullen. De nieuwe gezichten zijn geen onbekenden! Niemand minder dan Dimitri van Dijk (Unchained Breathing) zal samen met Clint van Hoof de gitaarpartijen voor zijn rekening nemen. Clint wordt daarbij vergezeld van Paul Boers die we natuurlijk kennen van Superior!

Vanzelfsprekend roept deze line-up heel wat vragen op, want wat gaan de jongens doen? En hoewel het om een comeback gaat zal de sound op drums en bas na natuurlijk totaal anders klinken. In ieder geval gaat Better Off een EP opnemen met Roy Brezinski en weer optreden! 14 juli is Better Off weer live te zien in de Kelder in Urmond met No Second Chance, Outlived, Get Wise en Stab By Stab. Ik denk dat velen benieuwd zijn naar wat Better Off 2013 te bieden heeft.

Meer over Better Off lees je op de Facebookpagina van Better Off

Mijnstreek Online trok na het horen van dit nieuws nog eens de oude doos open. Check hieronder wat oude foto’s van Better Off, met daarbij de nadruk om de live beleving van de band destijds!

no images were found

Dit artikel is gepost in Nieuws door: Mijnstreek Online