Hartverwarmende steun voor de Oefenbunker tijdens inspraak commissievergadering

Afgelopen week werden we opgeschrikt door het bericht dat privatiseren of sluiten van de Oefenbunker op de (bezuiningings)agenda stond van het Landgraafse college. Binnen no time ontstond er veel onrust rondom deze berichtgeving. Het zou toch niet waar zijn?

Vervolgens ontstond er heel wat beweging binnen de achterban van de Oefenbunker. Vanuit alle kanten kwamen er berichten van verbazing en ongeloof, maar vooral ook veel positieve aandacht en energie!

Op dinsdagavond 21 mei was er de mogelijkheid om inspraak te hebben tijdens de commissievergadering van Gemeente Landgraaf. Vrijwilligers, muzikanten, cursisten en Oefenbunker bezoekers waren in grote aantallen naar Landgraaf gekomen om het betoog tijdens de inspraakronde van deze vergadering door Oefenbunker bestuurslid Andreas Phillip bij te wonen en te ondersteunen. Ook Mr. Pinkpop Jan Smeets, Paul Moerel (SPL) en Joery Wilbers (Nieuwe Nor) waren aanwezig om eea. aan te horen. Super om te zien hoe er toch weer een eenheid wordt gesmeed op momenten dat je ook daadwerkelijk sterk moet staan!

Andreas Phillip verwoordde het mooi. “Er zijn niet 2 maar 3 opties! Optie 1 en 2 (privatiseren en sluiten) zijn geen optie. Laat ons gaan voor optie 3; Doorgaan waar we mee bezig zijn! Popmuziek in Parkstad Limburg mag en kan niét in de uitverkoop!”

Een uitspraak of beslissing viel er niet. Op 30 mei wordt er besloten of de bezuinigingsplannen worden doorgezet. Het kan haast niet anders dat de commissie overtuigd is van het belang van De Oefenbunker voor de gemeente Landgraaf (en daarbuiten), maar daarover later ongetwijfeld meer! Mijnstreek Online zal er bovenop blijven zitten! Want ook ons gaat de Oefenbunker aan het hart!

Meer lees je op de Facebookpagina van de Oefenbunker >

Bekijk hieronder een visueel verslag van de commissievergadering

Dit artikel is gepost in Actie!, foto's, Nieuws door: Mijnstreek Online