Biespop is ook de zeventiende keer een groot succes

Nu Biespop 2013 achter de rug is kunnen we concluderen dat het festivalseizoen echt is begonnen. Komende weekend wordt het festivalseizoen in Parkstad vervolgd door Pinkpop. De fraaie camping C van Pinkpop ligt nota bene naast het prachtige terrein van Biespop, dat afgelopen zondag wederom het toneel was van een prachtige editie.

bies-afgrond
De gezellige Afgrond collega’s Moon en Anita kwamen ook een kijkje nemen!

De 17de editie hulde zich onder een flink wolkendek, maar het was toch erg behaaglijk. Een flink aantal bezoekers nam de moeite om het festival te bezoeken en daardoor ontstond er al snel een gezellige sfeer. bies-bp
De muzikanten van Bandplaying zorgden voor een verrassend optreden!

Omdat er een band afgevallen was kende Biespop dit keer een opvallende opener! Een groep leerlingen van Bandplaying mocht het festival openen. Terwijl muziekdocent Ben Berendsen trots toekeek werkte de dame en heren een fraai setlijstje weg.  Later bleek dat de boys and girl maar 6 keer hadden kunnen repeteren, maar daar was weinig van te merken. Zo blijkt maar weer, er loopt best wel wat talent rond daar in de Bunker! En als je dan ook nog pareltjes als “hurt” en “yellow” speelt, dan kan het niet meer stuk!

bies-switch
Jong talent zingt en danst!

En over talent gesproken! Tussen de optredens door kregen kids van Rockstar for a day de kans zich te etaleren. Met zang en dans zorgeden zij voor vermaak terwijl bands de gear in orde maakten. Veel bewoners maakten dankbaar gebruik van deze pauze dansjes en spontaan gingen dan ook bij bewoners de voetjes van de vloer!

bies-she
This one’s for she geniet met volle teugen!

En dat Biespop geen muzikale voorkeuren heeft blijkt uit de optredens van de overige bands, te beginnen met “This one’s for she”. Dit kwartet tapje plat gezegd meer uit het vaatje space rock. Lekker pompende songs werden gedecoreerd met klanktapijten uit de Ipad en tijdens een aantal nummers zong de zanger door een megafoon. Tegen het einde van de set straalt de band van oor tot oor, wanneer enthousiaste Biespoppers besluiten mee te zingen op het podium. Prachtig om te zien en een mooi slotakkoord van de show van deze 4 heren!

bies-zjes
Volle bak op het podium bij ZjesRocqBend

De band ZjesRocqBend is vervolgens weer van totaal andere orde. De naam zegt het al! Dit Maastrichtse ensemble zorgde voor een heerlijk rustpunt op de dag. Lekker je benen omhoog, pilsje erbij en genieten van de jazzy en bij vlagen funky tunes van dit enthousiaste sixtet muzikanten. Een heerlijke muzikale afwisseling zo midden in de set!

bies-cos
Circle of Silence maakt feest met de bewoners

De relatieve rust wordt echter bruut verstoord als Circle of Silence de show start! Presentator King Mobe deelt de eerste opblaasgitaar uit, waarna binnen luttele momenten diverse dames Circle of Silence besluiten te vergezellen op het podium. Haren wapperen alle kanten op en de energie maakt zich meester van het Biespop terrein! Circle of Silence geniet met volle teugen van de show op Biespop en maakt er een dik feest van!

bies-newlife
New Life

En terwijl een aantal bezoekers al murw huiswaarts gaan, is er nog het slotakkoord. Afsluiter van Biespop 2013 is het jonge kwartet New Life. Deze jonge mannen lopen nog niet zo heel lang mee, maar ze spelen alsof ze al jaren op het podium staan. De looks mogen er ook wezen. De mannen spelen luchtige alternatieve rock muziek en zijn al aardig bedreven in het schrijven van goeie liedjes. Ook het publiek geniet er van! Waardig slot van de dag!

Tja, en wat vliegt zo’n dag dan voorbij. Ook tijdens de 17de editie blijkt maar weer dat een aantal toffe acts, een mooi grasveld, een tap, een springkussen, een rokende BBQ en gezellig publiek voldoende is om een mooi festival neer te zetten. Het is daarbij natuurlijk ook een geweldige cross-over waar zowel de bewoners van Op De Bies als ook de reguliere festivalganger schouder aan schouder genieten! Wij hopen dat Biespop nog wat jaren door zal gaan!

Tot 2014 dan maar?

Een fraai fotoverslag van Biespop 2013 vind je hier!

Dit artikel is gepost in Festivals, foto's, Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online