A night in the woods: de geboorte van een nieuwe traditie?

Dat er in en rondom Heerlen veel evenementen georganiseerd worden op prachtige plekken is bekend. Heerlen beschikt dan ook over een groot aantal schitterende locaties om een festival of iets vergelijkbaars te organiseren. Voorbeelden zat! Denk maar aan het prachtige decor van Booch! (een romaanse kerk en een modern glazen gebouw), Parkcity Live (op een prachtig veld met de koepelkerk als decor) of brede het scala van locaties waar Cultura Nova ooit al eens is neergestreken.

IMG_5940k

Ooit zag ik eens de film “Bienvenue chez les Ch’tis” op een helling in het Aambos. Dat was een prachtige avond met film, muziek, lekkere drankjes in een, haast op vakantie lijkende, ambiance. Ik wandel daar regelmatig en telkens vraag ik me dan af, waarom gebeurd hier niet eens iets? Dat moet ook Erwin Knapen (SPAT) gedacht hebben. Afgelopen vrijdag organiseerde SPAT samen met oa. café Bluff de eerste editie van “A night in the woods”. Locatie: het prachtige Aambos dicht bij het centrum van Heerlen.

Nadat ik mijn auto geparkeerd had, hoefde ik slechts de beats te volgens om de festivalplek in het bos te vinden. Prachtig om via de wandelpaden het feest tegemoet te lopen en onder de statige beukenbomen van dit hellingbos mijn bandje in ontvangst te nemen.

De locatie zag er werkelijk prachtig uit. Dranktent, eettent, ijskar, DJ stage, potje Twister spelen en een zonovergoten veld omlijst door een prachtig bladerenkleed. Later die avond kon er zelfs nog film gekeken worden.

IMG_0528

Op het veld hing een uiterst ontspannen sfeer te hangen. Iedereen die ik sprak was unaniem. “Waarom nu pas?” “Dit is geweldig!” En vooral ook dat dit concept absoluut voor herhaling vatbaar is. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten! Dit concept kan alleen maar beter worden en hopelijk is met deze avond een traditie geboren en is het Aambos nog vaak het decor van dit soort evenementen!

Bekijk hieronder een fraai sfeerverslag van MOL fotografen René Bradwolff en Sascha Teschner

no images were found

Dit artikel is gepost in Festivals, foto's, Nieuws door: Mijnstreek Online