Terror in de Oefenbunker

Onlangs had ik het er nog met iemand over; legendarische hardcore shows in de regio. Er gaan nogal wat verhalen de ronde over shows van weleer, die om uiteenlopende redenen tot legendarische shows verheven zijn. Voorbeelden zat! Ik denk aan bijvoorbeeld Despair (met oa. Feeding the fire en Zwaar Klote) in het gekraakte Pand Schmitz, de knettergekke show van Hatebreed in de Oefenbunker en nu meer dan 10 jaar geleden, Terror en Born Form Pain in diezelfde Oefenbunker! Het waren uitverkochte shows waar de tent volledig platgespeeld werd en dat met grote bandnamen die je niet zou verwachten in dit soort venues.

Maar het kan! De Oefenbunker was dan ook blij verheugd om te horen dat Terror een show wilde doen in de Oefenbunker, de plek waar de eerste stap in Europa werd gezet. Een buitenkans! Want Terror is op het moment een van de vaandeldragers in de hardcore scene. Een band van wereldformaat! En een prima kans ook voor de Oefenbunker om te laten zien dat het dit soort feestjes aankan!

redemption-denied
Redemption Denied

Er bleek ook voldoende plek op de poster: vier bands deze avond! Daarbij ook ruimte voor regionaal talent,: Redemption Denied. Hoewel Redemption Denied uit Maasmechelen komt heeft het twee boys uit Heerlen in de gelederen. Redemption Denied is zichtbaar erg blij met de kans om tijdens deze avond te spelen. Furieus knallen ze er op los. Typisch zo’n band die te snel is voor de fotograaf. Hoewel de zaal nog lang niet vol is, maakt het publiek duidelijk waarvoor het gekomen is. Terwijl Redemption Denied de ene naar de andere breakdown over het publiek loslaat, oefent het publiek alvast was dansmoves. Een prima (eye)opener!

thesetup
The Setup

Ook uit België: The Setup. The Setup is intussen ook een gevestigde naam binnen de hardcore scene/ Ook zij hebben er zin in. The Setup grossiert in furieus, stampende hardcore, maar past daarin bij vlagen leuke stapjes links en rechts het muzieklandschap in. Maar het beukt vooral, tot groot plezier van het publiek. The Setup werkt zich op overtuigende wijze door de setlijst en ziet het publiek uit hun dak gaan. Muziekliefhebbers die slechts komen om te luisteren kunnen nu beter uit de moshpit wegblijven!

a&o
Alpha & Omega

Tijdens de tour heeft Terror Alpha & Omega meegenomen. De band verrast! Als een dolleman rent de zanger over het podium en zweept daarbij het publiek vrijwel continu op. Helaas zijn er tijdens de show technische problemen en dat zorgt voor wat gerommel en gemorrel binnen de gelederen, waardoor de show waarschijnlijk niet eens volledig uit de verf komt. Het publiek heeft daar geen boodschap aan en waarom ook. Het is intussen namelijk reuzegezellig in de knusse bunker en de toon is gezet: de zaal dampt aan alle kanten! Ready for some Terror!

terror
Terror

En dat is niet teveel gezegd! Want zoals verwacht ontploft de zaal onmiddellijk nadat Terror de eerste noten de zaal in slingert. Scott Vogel ontpopt zich zoals gebruikelijk tot een ware publieksmenner! Continu spoort hij het zooitje ongeregeld voor het podium aan om er nog een schep bovenop te doen! Scott refereert ook naar de MOC (trouwens veel oude gezichten vanavond in de zaal) en naar MOC vaandeldragers Born From Pain. Hoewel ze vanavond ontbreken in de line-up, doet een deel van Born Form Pain toch een duit in het zakje. Serve duikelt, samen met drommen andere stagedivers, regelmatig over het publiek en Rob zingt natuurlijk wat songs mee! Oude tijden herleven!

Na een compacte en energieke set laat Terror een dampende zaal achter. Terwijl de kruitdampen optrekken staan mensen buiten druipend van het zweet nog lang na te genieten van deze knotsgekke avond! Ook deze show gaat de boeken in, want het was legendarisch! Dikke kans dus dat we over een jaartje of tien nog eens terugdenken aan deze avond: “weet je nog, Terror in de Oefenbunker”

Foto’s

Foto’s maken was een uitdaging, maar het is gelukt! Check ze hieronder!

Terror

no images were found

Alpha & Omega

no images were found

The Setup

no images were found

Redemption Denied

no images were found

Dit artikel is gepost in Live, Nieuws, Show reviews, shows door: Mijnstreek Online