Wyatt Earp: Gunfight at the OK corral

Een relatief nieuwe naam aan het bandfirmament is Wyatt Earp. Wyatt Earp ontstond na het uiteenvallen van Arcadya Lake en sloeg een nieuwe weg in met een geheel eigen concept. De jongens maken vooral veel herrie en er zijn duidelijke raakvlakken met vooral metalcore, southern rock en hardcore.

Intussen is Wyatt Earp diverse malen live te zien geweest en daar maakten ze indruk met een energieke show. Eindelijk komt Wyatt Earp ook met audio om je huiskamer of autoritje om te dopen tot een waar wildwest tafereel. Want die zweem hangt over de band heen. Bewust! Wyatt Earp is een legendarische sheriff en een waar Wild West icoon. Welnu, dit concept trekken de mannen door in hun nieuwe song!

De song gaat over een vuurgevecht bij O.K. Corral. Wyatt Earp heeft de gelijknamige song van Franky Laine uit de jaren vijftig als uitgangspunt genomen. Uitgangspunt is een prima omschrijving, want cover is misschien een te minimale omschrijving. In tegenstelling tot het origineel van Franky Laine, trekt Wyatt Earp namelijk hard van leer. Het rockt, stampt en grooved, maar laat ook ruimte voor een brute blastbeat en natuurlijk is het immer schreeuwende en opgefokte stemgeluid van opper Sheriff Ralph Essers iets dat de boventoon voert.

Los van alle brutaliteit slaagt Wyatt Earp er toch in om het luchtig te houden. De thematiek past perfect bij de band en men voert het erg creatief door. Daarbij is ook de productie erg geslaagd en zo is het een mooi visitekaartje dat de jongens hiermee afgeven! Ik ben erg benieuwd naar het vervolg!

Luister de song op Bandcamp en luister ook naar het origineel van Franky Laine

Dit artikel is gepost in audio, Nieuws, Releases door: Mijnstreek Online