Dat was een top Breakfest 2013

Afgelopen weekend waren we op Breakfest, het laatste buitenfestival dit seizoen in het Mijnstreekse. We waren er tijdens de eerste editie al bij en het is erg mooi om te zien dat Breakfest elk jaar weer beter wordt.

Nog steeds staan jongeren centraal, maar ook voor de oudere jongere heeft Breakfest veel te bieden. Als is het alleen maar om te genieten van al die kids die rondrennen, spelen, knutselen, dansen of muziek maken. Voor elke doelgroep is er wel iets te beleven! Of je nu van bellenblazen houdt of je je sneakers wilt pimpen. Of je nou wilt dansen en feesten op de beats van Klassebass of Subpyao of mee wilt doen aan een wall of death, het kan allemaal. Elke hoek van het festival ontvouwt weer een nieuwe verrassing. Binnen een paar stappen loop je uit het slackline bosje, via het van actie kolkende plein zo een tent binnen waar breakdancers hun kunsten vertonen. Onderweg kun je nog BMX-ers en skaters uit de lucht zien vallen of een potje lasergamen. En terwijl je rondloopt klinkt er vanuit elke windrichting muziek.

impressie-bf
Kids gaan los tijdens Breakfest

Gedurende een dagje Breakfest kom je ogen en oren te kort, maar je hebt er intussen wel een aardig beeld gekregen van het culturele en creatieve aanbod in de regio. Eigenlijk onbegrijpelijk dat het festival niet meer kan rekenen om steun van bv. Gemeente Landgraaf, dat blijkbaar niet zo heel veel waarde hecht aan het blootstellen van jeugd aan cultuur en andere vormen van vrijetijdsbesteding (getuige ook de perikelen rondom de Oefenbunker).

Voor de aanwezige kids maakte het niet uit. Zij konden genieten van de talenten op de Kunstbende stage, van bands als Jamestown, Colossa, The Royal, Circle of Silence, Fresku of John Coffey. Zij konden dansen, springen of gewoon een dag genieten! En dat deden ze ook, net als wij!

Laten we hopen dat de traditie voortgezet wordt en er komend jaar weer gewoon een Breakfest is!

Beeld

Omdat Breakfest een festival is dat je moet beleven, raden we je aan gewoon foto’s of de onderstaande aftermovie te bekijken. Je krijgt daarmee een prima beeld van wat zich tijdens de zesde editie allemaal heeft afgespeeld!

Foto’s: Sascha Teschner
Official aftermovie: Strictua

Dit artikel is gepost in Festivals, foto's, Nieuws, shows door: Mijnstreek Online