Er klinkt een nieuw ritme in de Oefenbunker

Op 9 november wordt de eerste editie van ‘Bunkerclub’ georganiseerd in de Oefenbunker te Landgraaf. Het nieuwe uitgaansconcept met een eigenwijze visie kenmerkt zich door kleinschaligheid, intimiteit en geeft de muziek de hoofdrol. Iedere editie staat een dj centraal die zijn of haar sporen heeft verdiend in de Underground dance scene.

Tegen de trends in

Het viel de initiatiefnemers van Bunkerclub (vier vrienden uit Landgraaf met een gedeelde passie voor elektronische muziek) op dat dancefeesten tegenwoordig steeds groter, platter en commerciëler worden. In plaats van de muziek, ligt het zwaartepunt bij dancefeesten steeds vaker bij de aankleding en randprogrammering. Bunkerclub distantieert zich van deze hype en wil weer terug naar de basis, waar de muziek en de dj de hoofdrol spelen. Elektronische dansmuziek zonder fratsen. Met een knipoog naar de underground scene van Berlijn: diep, duister en op unieke locaties waarvan de Oefenbunker de eerste zal zijn.

Nicole Rosie

Hoofdact van de eerste editie is Nicole Rosie. Deze dj uit Amsterdam heeft haar sporen verdiend in de mannen gedomineerde techno scene van onze hoofdstad. Als lid van het dance collectief ‘on and on’ zorgt ze regelmatig voor volle zalen. Het voorprogramma wordt verzorgd door lokale dj’s _MIR_ (Mirko Stein) en TWAN (Twan Vincken) uit Parkstad.

Dit artikel is gepost in Live, Nieuws door: Mijnstreek Online