Mescaliner neemt afscheid van gitarist met een prachtige post-rock avond

Een post-rock avond in de Oefenbunker in Landgraaf; niet bepaald alledaags. Wie post-rock noemt denk meteen aan het Heerlense Mescaliner. Mescaliner bracht in 2012 met Willow Spree een pareltje in het genre uit en ditmaal zetten ze op eigen houtje een speciale post-rock night op. Helaas ook met een ietwat treurig randje, want Mescaliner zou voor het laatst in deze line-up te zien zijn. Tijd om nog even flink te genieten.

Helaas meldde Colaris zich af en bleef de line-up beperkt tot Mescaliner en het Antwerpse Grown Below.

Dit Belgische kwartet opent de avond met een uiterst gevarieerde combi variërend van post-metal tot atmosferische post-rock. In de uitgesponnen nummers werkt het kwartet toe naar hemeltergende climaxen om vervolgens weer terug te vallen op atmosferische klanktapijten. De zanger valt daarbij op door zijn fraaie melodische zang en krijsende screams. Muzikale raakvlakken zijn bands als Isis, Pelican, Cult of Luna, maar ook Russian Circles of Caspian. De fraaie songs worden visueel ondersteund door beelden afkomstig uit een beamer waarbij voor de silhouetten erg gaaf werken. Prachtig optreden! Weer een naam om te onthouden!

mescaliner

Mescaliner is al lang geen onbekende meer. Hoogtepunt in het oeuvre is natuurlijk de CD “Willow Spree”. Van deze CD speelt Mescaliner natuurlijk heel wat songs. “Never look back”, “Willow Spree” of “skyscraper”, ze komen allemaal voorbij. Hoewel het af en toe een beetje rommelig is, mag dat de pret niet zeker drukken, integendeel. Het is genieten van alle muzikale moois dat er vanaf het duistere podium verspreid wordt. Als verrassing tovert Mescaliner nog wat onbekend materiaal uit de hoge hoed. Vooral tegen het einde van de show gaat gitarist Jens nog eens flink los op zijn Flying V om aan het einde nog even zijn snaren in de hens te zetten. Zijn taak binnen Mescaliner zit er op. Maar elk einde is een nieuw begin en dat zal voor Mescaliner beslist ook zo zijn. Ik ben dan ook erg benieuwd welke koers men gaat varen en hopelijk komt er spoedig een vervolg op “Willow spree”.

Foto’s

no images were found

Dit artikel is gepost in foto's, shows door: Mijnstreek Online