Pictura Posa en Lima Downtown Sittard … een aangename verrassing!

Enigszins onverwacht kreeg ik te horen dat een goede bekende van me met z’n nieuwe band ging spelen op de Battle for Bunnypop in de kelder in Limbrichterveld…Ik had ergens op een onbewaakt moment wat opnamen gehoord, zonder zangpartijen…

Toen me op weg naar Sittard duidelijk werd dat hier sprake is van een combinatie van bandleden van Slavantas, One Fix en A diehard’s Recipe, kon ik me niet echt herinneren wat ik gehoord had. Carte Blanche dus…

Bij binnenkomst bleek dat Industry of Slaves en Syphonaptera al gespeeld hadden…Een kleine 50 man aanwezig gok ik…

pictura-poesisPICTURA POESIS stond klaar om een ongekende bak strakke black neer te zetten. Hoewel het geluid niet optimaal was, hield deze club zich erg goed staande… Corpse Paint, Flying V, lange haren, agressieve gebaren, ventilator, vreselijk strakke drums, intimiderende vocalen, een lekker log, maar definieerbaar gitaargeluid, aangevuld door twee maal toetsen…Ik mis de bas niet…Heel even dacht ik iemand te herkennen in de elektronische klavieren maar dit bleek een brainfart…De basis staat, de afwerking, vooral visueel, maar ook technisch heeft nog wat aandacht nodig. Stem je gitaar! Voor de liefhebber van deze stijl een aanrader eens te gaan bekijken!! Al is het voor de extreme explosie van energie wanneer de ritmesectie losgaat! Bam!

Na de bekende instrumenten- en individuenwissel en korte soundcheck was het tijd voor
Lima. ”De eerste twee nummers zijn nogal heavy metal” was het enige dat me nog snel ingefluisterd werd voordat dat zekere individu het podium op liep…Gezien de twee gitaristen leek me dat ook niet vreemd. Al na de eerste tikken op de drums en die paar eerste noten werd duidelijk dat ze weten wat ze doen. Zeer strakke drums, lekkere double basritmiek vergezeld door semiklassieke metalriffs in n hedendaags jasje. Op het moment dat je de kick in the balls-Yaaaaah-scream verwacht is daar vocalist Masia \M/

De afwisseling tussen agressieve, oppompende en gevoelige zangstukken juist op die plekken waar ik ze niet verwachtte hield mijn aandacht vast, waar ik normaal eerder afhaak…Het is net anders dan anders…

Na de eerste twee nummers werd duidelijk gemaakt dat dit de eerste keer samen op de planken is. Vijf nummers is mager, maar de kwaliteit en de uitvoering ervan maakten dat het niet aanvoelde als een eerste show…

Bassist Brendon- voor mij bekend als gitarist Brendon- laat zien en horen dat hij goed doorheeft hoe het samenspel tussen de vier- of vijfsnaar en de drummer hoort te zijn. Hier wordt geen gitaar gespeeld op een bas. Weer een pluspunt.

Het tweede deel liet een ander gezicht zien, meer postthematiek en minder ”mettel-gericht”…althans dat leek zo. Ineens waande ik me bij een Pantera achtig spektakel…Zowel muzikaal als vocaal dacht ik even terug aan die goede oude tijd… Hier lagen voor mij de hoofdrollen in de drum- en de gitaarpartijen van Slavantas-schredder Jacques…die overigens af en toe leek te flirten met de kunst van het Parodiëren, hetgeen afbreuk zou doen aan de potentie van deze band!

En voor ik het doorhad werd het laatste nummer aangekondigd…Wederom een andere muzikale inslag, die weer naadloos in de rest paste…Melodisch clean fingerpicken, voorzien van een heavy, doch toegankelijk sausje. Het sjoenkelgehalte is hoog genoeg om mn hoofd gedurende deze set in beweging te houden, maar wordt nergens saai of irritant…Dit is een oprecht pakketje stampmuziek zonder te veel pretenties of moeilijkheden!
Ik zeg vette kennismaking!

Nieuwsgierig? Luister hier naar ”Ocean’s Depth” (Live)

Lima op facebook ->

Dit artikel is gepost in Nieuws, Show reviews door: Mijnstreek Online