Chain of Dogs lanceert “Burning Bridges in a World of Death”!

Na een interbellum van ongeveer een jaar maakte Chain of Dogs onlangs een verrassende comeback gedurende Nu of Nooit. Met vers bloed in de gelederen schudde Limburgs meest ambitieuze Folk/Pagan-Metal act een paar fraaie highlights uit de mouw. Zo speelt de band dit jaar op het befaamde Metal Days festival in Slovenië en vond Chain of Dogs dat het de hoogste tijd was om haar inmiddels indrukwekkende oeuvre samen te vatten op een compilatie cd, welke luistert naar de naam ‘Burning Bridges In A World of Death’. Intimi hebben gelijk door dat deze naam een samenvoegsel is van eerder uitgebrachte platen. Bij een dergelijke release hoort een feestje en voor dikke feestjes ben je bij The Dogs aan het juiste adres!

cod17

Plaatst delict is een herboren Oefenbunker, waar de vrijwilligers keihard hebben gewerkt om de zaal te upgraden. Aan Chain of Dogs de eer om het gepimpte podium, nieuwe geluidsapparatuur en kakelverse lichtplan van haar muzikale maagdelijkheid af te helpen! Eigenlijk gaat deze eer naar het Female Fronted Powermetal collectief genaamd Skadika, welke helemaal van onder de rook van Keulen is afgedaald om het feestje op gang te krijgen. Een gangmaker van weleer zijn ze zeker!

Het hoofdgerecht is natuurlijk ons eigen Chain of Dogs! Gehuld in hun karakteristieke warpaint gaan the Dogs hard uit de startblokken met krakers als Deathworld en Ich Bring d’r Doeed (met extra putrochels van oud gitarist/producer Willem Timmer). Teruggegrepen wordt er ook met klassiekers als Bridgeburners en ’T Zjwatte Loak, welke er in gaan als zoete koek. Ook the Hobbit Killer ontbreekt uiteraard niet! De nucleus van COD, bestaande uit fronthobbitkiller Olaf en Violist/fluitist/zanger Arne heeft een goede bemanning om zich heen geformeerd en de boel oogt dan ook zeer zelfverzekerd, maar wel met een big smile!

cod18

Op Nu of Nooit was Timmey nog te zien als interim bassist, maar vanavond laat hij zien wat zijn echte rang is; de gitarist! Voorzien van een drekkige grijns en een strak spel laat hij zien wat hij waard is! Ook niks dan hulde voor de verse ritmesectie! Ik kan me niet herinneren dat de doublebass ooit te voren zo strak op de tel zat! Een andere nieuwe eyecatcher aan het COD firmament is multi-instrumentalist Samana, welke het geheel een Eluveitie waardige aanblik gaf!

cod09

De grootste verrassing van de avond was zonder twijfel het moment waarop Olaf door de knieën ging om zijn Eveline ten huwelijk te vragen! Uiteraard werd er vol overtuiging JA geroepen en was het feest compleet!

cod20

Met de show van vanavond bewijst COD dat het einde nog lang niet in zicht is. In tegendeel… Welcome back Dogs! En nu snel een nieuwe cd opnemen!

Horns up voor Roel de Visscher voor de foto’s!

no images were found

Dit artikel is gepost in Show reviews, shows door: Mijnstreek Online