Recordaantal deelnemers Kunstbende Limburg

Geleen, 21 maart 2014

Op zondag 30 maart wordt voor de 24ste keer de Limburgse voorronde van de landelijke Kunstbende wedstrijd georganiseerd in de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen. Meer dan 500 Limburgse jongeren (een record aantal) uit de hele provincie laten hun creativiteit zien op de verschillende podia en in acht verschillende categorieën, te weten: Dans, Muziek, Theater & Performance, Taal, DJ, Film & Animatie, Expo en Fashion. Het programma begint om 12:30 uur en de prijsuitreiking zal rond 18:30 uur plaatsvinden. De entree bedraagt €5,-. De presentatie is onder andere in handen van Sander Ruijters (gitarist MADI) en Juvat Westendorp (SYTYCD).

Van Eijsden tot Mook, ieder jaar weten honderden jongeren Kunstbende te vinden. Maanden van voorbereidingen gingen er aan vooraf: de organisatie van Kunstbende organiseerde wederom een intensieve promotietour op scholen door de hele provincie, open podia, workshops en selectierondes. Voor het derde jaar op een rij breekt Kunstbende Limburg alle records, wederom doen er in Limburg veruit de meeste jongeren mee aan deze landelijke wedstrijd. Nog nooit eerder presteerde een provincie dit recordaantal van meer dan 500 deelnemers aan de wedstrijd, daar zijn we natuurlijk erg trots op. Limburg is uitgegroeid tot de grootste en toonaangevende provincie voor Kunstbende! We vinden het geweldig om te zien dat zoveel jongeren in hun vrije tijd zo actief bezig zijn met kunst en cultuur.

Op zondag 30 maart laat hèt aanstormende creatieve talent uit onze provincie zien wat het in huis heeft en wordt er gestreden om een plekje in de landelijke finale van Kunstbende. Deze wordt gehouden op 3 mei in de Melkweg te Amsterdam. Alle deelnemers worden, per categorie, beoordeeld door een professionele jury. Dit jaar heeft de organisatie onder andere Daniël Smit (drummer Handsome Poets, categorie: Muziek), Tommie Christiaan (bekend van musicals als Zorro en High School Musical, categorie: Theater & Performance) en Pieter Kuijpers (Regisseur Hemel op Aarde, categorie: Film & Animatie) kunnen strikken voor de jury.

Naast de vele optredens in de Grote- en Kleine zaal van de Stadsschouwburg is er een expositie en filmzaal ingericht. In de foyer en wandelgangen van de schouwburg kunnen bezoekers deelnemen aan creatieve workshops en is er een karikaturist aanwezig waarbij je gratis een karikatuur van jou of je vriendengroep kan laten maken. De openingsact is een dansvoorstelling van de Maastrichtse dansschool Reality, zij werden afgelopen jaar 2e tijdens Holland’s Got Talent.

VOORRONDE KUNSTBENDE LIMBURG

STADSSCHOUWBURG SITTARD-GELEEN
ZONDAG 30 MAART 2014

Deuren open: 12:00 uur / Aanvang programma: 12.30 uur / Entree: €5,-

info: www.kunstbendelimburg.nl

Dit artikel is gepost in Festivals door: Mijnstreek Online