Transpunk als vanouds!

Afgelopen jaar werden de geruchten werkelijkheid; Transpunk was weer bij elkaar. In november trad de muzikale legende uit Vaals en omstreken op in de thuishaven, maar helaas kon ik daar zelf niet bij zijn.

Maar er kwam een herkansing! Afgelopen zaterdag 15 maart speelde Transpunk namelijk in Aken. Uiteraard greep ik deze kans!

Na een rondje parkeerplaats zoeken in hartje Aken arriveerde ik in de Jakobshof. Daar was het voorprogramma net klaar met spelen en in en om de zaal liep ik al heel wat bekende gezichten tegen het lijf. De verwachtingen hooggespannen.

transpunk-jakobshof

De laatste keer dat ik Transpunk live gezien heb is lang geleden. Maar de intimiderende groove, het indringende geluid en bovenal Kai Kirch zijn me bijgebleven. Maar daarnaast ook de experimenteerdrift die vooral hoorbaar is op Jazzmonster. Het maakte Transpunk tot een band die niet altijd goed begrepen werd. Maar desondanks maakte Transpunk altijd indruk, getuige ook de prijzen en erkenning die men kreeg.

Bij het inzetten van K.D.R. en het aanschouwen van de oversized microfoonstandaard is de toon meteen gezet! De sound is ouderwets overdonderend. Een muur van geluid wordt over het publiek uitgestort en zo vooraan tegen het podium krijg ik de volle lading. Voor me loopt Kai Kirch als in trance als vanouds over het podium. Vette groove en bezwerende gitaarriffs brengen ook de bezoekers in extase. Hoe oud nummers als Spunk, Phantom en Hide ook zijn, in kracht hebben ze niets verloren. Tijd om adem te snakken is er overigens niet. Transpunk doet niet aan stilte, aankondigingen of dat soort zaken. Nee, het walst vrijwel onafgebroken en intimiderend over je heen, terwijl de groove zorgt dat je simpelweg niet stil kunt blijven staan. Hoogtepunt is naar mijn mening Shut up!

Na de show heb ik nog even nodig om bij te komen. Transpunk heeft nog steeds die power van weleer en het is alsof ik even terug de tijd in geslingerd werd. En eigenlijk is dat ook wel zo. Ik ben vooral benieuwd wat we nog meer van Transpunk mogen verwachten. Zou er nog eens iets nieuws komen? Wie zal het zeggen!

Uiteraard had ik een fotocamera mee. Check hieronder de foto’s die ik schoot.

no images were found

Dit artikel is gepost in Show reviews, shows door: Mijnstreek Online