LIMBURGSE NIEUWE SUPPORTED BY ZEF MAGAZINE

Limburgs Nieuwe in de Oefenbunker: Supported by ZEF met Amish Winehouse, The Whims of the Great Magnet & Bombardier Muffy

Op  zaterdag 26 april a.s. organiseert de Oefenbunker in Landgraaf “Limburgs Nieuwe”

De Landgraafse Oefenbunker staat al jaren bekend als een broedplaats voor lokaal en regionaal muzikaal talent. In de oefenruimtes van het gebouw, maar ook op het podium hebben veel gerenommeerde muzikanten uit de provincie hun eerste stappen gezet. De Oefenbunker is daarom een te gekke venue om Limburgs aanstormende talenten in de spotlights te zetten. ZEF is er als supporter van de ‘local heroes’ natuurlijk bij.

BOMBARDIER MUFFY uit Sittard, dat naar eigen zeggen ‘orthodox’ klinkt. “Er wordt niet geweken voor gehoor beschadigende geluiden, want dat hoort er allemaal bij. Met een steuntje in de rug door Black Sabbath, the Dead Weather, Queens of the Stone Age en De Staat, deinst dit drietal niet terug voor rake klappen”, lezen we terug in de bandbio op Facebook. Anyhoe: Bombardier Muffy bestaat uit Mees Hamer (gitaar/zang), Pelle Simon (bas/zang) en Cas Zeegers op drums. Onlangs was de band nog te zien tijdens Podiumvrees, de bandcontest om een plek op het Geleense Mama’s Pride Festival.

AMISH WINEHOUSE maakt gevoelige, rythmische indiefolk. “Een tikkeltje alternatief ook”, aldus Martijn Johan Riksen van de band. En nee, die melige bandnaam heeft niks met Amy Winehouse te maken.  Amish Winehouse neemt muziek namelijk heel serieus. “Die meligheid komt niet terug in onze muziek, nee”, bevestigt Riksen. “Maar zo’n aparte naam maakt mensen wel nieuwsgierig naar de muziek die we maken. Die leidt je er namelijk niet uit af.” De eerste kennismaking met de band met een wat groter publiek, was tijdens de meest recente editie van Nu of Nooit, waar de groep wél de finale haalde, maar uiteindelijk niet won.

THE WHIMS OF THE GREAT MAGNET. Deze Lo-Fi/indieband uit Maastricht bestaat uit Iwan Wijnen op drums, Hessel Folkertsma (gitaar/zang), Sander Haagmans  (gitaar/zang) en Robbert Verwijlen op bas. Kortom, een hoop bekende namen uit de Limburgse popmuziek, verenigd in één band. In 2012 bracht de groep een zelf getitelde EP uit, gevolgd door een mini-EP in 2013: ‘A good title for some home recordings’.

De Special Guest van deze avond is niemand minder dan NATUGAL MYSTIC, eveneens finaliste van Nu of Nooit 2014. Onder deze mysterieuze naam gaat Eva Herzig schuil, die reggae met een boodschap maakt: “Ik vind dat onze wereld op emotioneel vlak verkeerd in elkaar steekt. Wantrouwen regeert. Dat gevoel probeer ik mijn muziek over te brengen, als een soort van protest. Via muziek kan ik mij goed uiten, wat verbaal soms niet zo lukt.”

We sluiten deze avond af met DJ NIKIMO. Deze uit Belgie( Tongeren) afkomstige DJ is in tegenstelling tot ons Nederlanders al bekend met Koningsdag. Het motto van DJ NIKIMO is voor deze avond: From the slums of indie cigarette butts to the spotlight of sonic sleazines. Hij zal ons leren wat koningsdag inhoud deze avond. Het kan daarom bijna niet anders dan dat op onze eerste Koningsdag de Oefenbunker compleet op de kop gezet gaat worden.  De zaal gaat open om: 20.00uur. Eindtijd: 03.00uur

 

 

Dit artikel is gepost in Nieuws, shows door: Mijnstreek Online