BOOCH 2014!

In het weekend van 9 en 10 augustus is het weer zo ver, dan staat het centrum van Heerlen in het teken van het jaarlijkse BOOCH festival.

Het zal je niet ontgaan zijn dat de aanloop naar deze editie nogal turbulent was. Zo gingen BOOCH en de Nieuwe Nor uit elkaar en leek de toekomst voor het festival uiterst onzeker.

Maar BOOCH besloot destijds om het festival door te laten gaan. Intussen heeft het festival inhoudelijk vorm gekregen en blijkt dat BOOCH een groot aantal partijen bij elkaar heeft weten te brengen om samen het festival als vanouds te laten shinen. Een manier die ons van Mijnstreekonline overigens erg aanspreekt.

Natuurlijk draait alles om het programma. Want het meest belangrijke ingrediënt van het festival is dat er voor jong en oud en voor iedere muziekliefhebber iets te halen of te ontdekken valt. En dat lijkt aardig te lukken.

Het programma ziet er toch al uiterst aantrekkelijk uit. Zo kun je gaan kijken naar de Taymir, DIABLO BLVD (met frontman Alex Agnew), feestbeesten Heymoonshaker en de hardrockers van Vanderbuyst. Een klapper is ook Dog eat Dog. Voor de oudere jongeren onder ons natuurlijk geen onbekende (wij zagen ze destijds nog op Megaland). En achter Xamanek mag je sowieso meteen een uitroepteken zetten. In de wandelgangen hoorden we dat het programma nog niet eens rond is.

Maar naast deze toch flinke namen, staan er dit jaar weer eens heel wat locals op de diverse podia! Iets wat we natuurlijk al helemaal toejuichen. Want ook anno 2014 bulkt het in deze regio nog steeds van het talent. Een act die logischerwijs te zien is , is DOOP vs. Subp Yao. En wat te denken van Born from Pain. De mannen stonden al eerder op BOOCH, maar als vaandeldrager binnen de scene is Born from Pain eigenlijk nooit misplaatst.

Maar er is ook plek voor POPSport winnaars Drunken Dreams, de dames van LIANA en Povereign. Vroeger zag je deze jongens in bands als Mr. Potatoehead, Mato Grosso en Draztic Lee Spaztic, tegenwoordig maken ze geweldig lekkere reggae! Gewoon uit Heerlen! Of wat te denken van Short Phusion?

En dan was er nog de Facebook actie rondom het muziekcollectief van Stichting Popmuziek parkstad. De muzikale achterban in Parkstad kon kiezen uit een aantal lokale bands en uiteindelijk kreeg pop / punk band Recession Youth de meeste stemmen. Op dit moment ook een van de meest opvallende bands binnen de muziekscene!

Tel daarbij op dat er tal van randactiviteiten zijn. Zo is er theater en op zaterdagmiddag kunnen al onze kleintjes mee het terrein op tijdens een spetterend kidsprogramma.

Tel daarbij de altijd gezellige sfeer en de nodige biertjes op en volgens mij hebben we hier voldoende ingrediënten om een fraaie editie van BOOCH mee te maken!

Vanzelfsprekend zullen wij ter plekke zijn en verslag doen!

Tot op BOOCH

Dit artikel is gepost in Festivals door: Mijnstreek Online