Uitgebreid en uitermate interessant programma DVERS 2014

Het jaarlijks terugkerende showcasefestival DVERS, georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een festival om naar uit te kijken. Het centrum van Sittard is dan een dag lang het epicentrum van de Limburgse muziekscene. En elk jaar slaagt men er in om er een schepje bovenop te doen.

Zo ook dit jaar!!

Muzikantendag

DVERS-2013---impressie-muzikantendag-1
Impressie muzikantendag 2013

Voorafgaand aan het showcasefestival, dat in de avond plaatsvindt, was er al jarenlang een programma voor muzikanten. Maar zo aantrekkelijk als dit jaar is het programma beslist niet geweest.

De muzikantendag zit bomvol clinics, workshops, panels en presentaties waarbij muzikanten zich kunnen laten informeren en inspireren door gevestigde namen uit de muziekindustrie.

Tijdens de muzikantendag heeft onder anderen topproducer John Cornfield (MUSE, Razorlight, The Stone Roses) een presentatie. John legt uit waarom het belangrijk is om je eigen sound te ontwikkelen en hoe het is om met de groten der aarde te kunnen samenwerken. Torre Florim (De Staat) en Thijs Schrijnemakers (Orgel Vreten) vertellen over hun eigen ervaringen in de Nederlandse popsector en over de verloop van hun carrière. Anneke van Giersbergen, Bertus Borgers en Tjeerd Bomhof (Dazzled Kid, Voicst) geven een intieme muzikale sessie, waarin ze hun eigen songwritingproces analyseren en uitleggen aan de muzikanten hoe ze te werk gaan. Je kunt luisteren naar prachtige rock ’n roll verhalen van onder andere Dikke Dennis, Anton Goudsmit en Mr. Pinkpop Jan Smeets. Diverse managers van o.a. De Staat, Marike Jager en Traumahelicopter staan klaar om je persoonlijk popadvies te geven. Plug je demo bij Tijs van Liempt (muzieksamensteller en talentscout van 3FM) en de belangrijkste programmeurs van de Limburgse poppodia en festivals. En zo staat er nog véél meer op het programma!

Daarbij kom je natuurlijk de Limburgse muziekscene tegen en dat is op zich natuurlijk al uitermate gezellig!

Showcase festival

De hele avond staat uiteraard weer in het teken van live muziek. Op de talloze podia staan weer alle Limburgse talenten en bands van het moment. En trek je sportschoenen maar weer aan, want het aantal vette bands is dusdanig dat er weer meters gemaakt moeten worden! Maar dan krijg je ook wat! Zomaar wat namen: Amberjacks, Panacee, One Wonders, Povereign, Recession Youth, Afterpartees, Amish Winehouse, Benny Hitt, Celluloid Gurus, LIANA, Lesoir en zelfs Transpunk.

Mijnstreek Online is er vanzelfsprekend de hele dag bij. Omdat we natuurlijk niets willen missen van wellicht de inhoudelijk mooiste muzikale dag van het jaar in het Limburgse!!!

Check het programma van de muzikantendag >
Check het programma van het showcase festival >

Dit artikel is gepost in Festivals, Live, Nieuws, shows door: Mijnstreek Online